Omat Rahat: katsaus 2010/10 II

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa +2.3%, alusta (27-05-2010) +12.9%

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana: Ei muutoksia salkussa.

Näkymiä:

Kokonaisuudessan salkku on kehittynyt mukavasti. Kuvaavaa on ollut voimakas volatiliteetti etenkin Hong-Kongissa jossa 5-6% päivämuutokset ovat tavaomaisia. Ilmeisesti valuutta virtaa vuolaana Kiinan suntaan, koska jotkut muodissa olevat osakkeet ovat nousseet voimakkaasti ilman mitään näkyvää syytä.

Euro voimakas vahvistuminen lähes kaikkia muita salkuvaluuttoja vastaan on rokottanut salkun arvoa vaikka monen yhtiön kurssit ovat nousset mukavasti noteerausvaluutoissa. Nyt näyttää siltä että vahvistuminen taalaan ja hong-kongin taalaan nähden on päättynyt. Nyt heikkona on lähinnä punta. Punta-sijoituksien painoa voisi ehkä hieman vielä lisätä jos löytyy järkeviä sijoituskohde – kuluttajatuotteet ovat täällä iso riski  koska hallituksen raaka säästölinja todennäköisesti rokottaa kulutusta lyhyellä tähtäimellä.

Punnassa noteerattujen osakkeiden metsästys on toistaiseksi tuottanut laihoja tuloksia:

Supergroup PLC: Nuorisovaateketju joka noteerattiin Lontoon pörsissä keväällä suuren hulinan ja innostuksen vallitessa. Nyt kaikki kuluttajatuotteita myyvät yritykset ovat kovassa paineessa. Kovan alkuinnostuksen jälkeen osake kävi huipulla syyskuussa 1.3£ kieppeillä, mutta on laskenut tältä tasolta jo n. 30%. p/e 8.3 on houkuteleva jopa nykyisessä suhdanteessa, mutta toisen britti-vaateketjun nostaminen salkkuun Next:in lisäksi ei tunnu kovin fiksulta.

Diageo PLC: En tiedä voiko tätä alkoholijuomajättiä kutsua englantilaiseksi, kyseesä on pikeminkin kansainvälinen konserni. Kasvu on kuitenkin ollut hyvin vakaata , eps +9% vuositasolla keskimäärin viimeiset viisi vuotta. p/e 17.8, price/cash flow 13 ja osinkotuotto 3.2%

 

Muuta merkittävää:

Know IT: Q3 raportti joka oli lievä pettymys, osakekohtainen tulos oli 3.97 (4.33). Know IT:n kanssa täytyy olla tarkkana, vaikka liikevaihto ja voitto kasvavat voimakkaasti niin on huomioitava että myös osakkeiden määrä kasvaa jatkuvasti. Omia osakkeita on käytetty avokätisesti maksuvälineenä akvisitioissa.

Tallinna Kaubamaja: Kaubamaja julkaisi Q3:n myyntiluvut, jotka saivat aikaan pienen ilonpyrähdyksen pörssissä. Toimitusjohtaja Puusepp kommentoi "ihmiset ostavat taas". Näin varmaan on, mutta melko paljon odotuksia on jo ladattu pörssikurssiin. Lasken tilaisuuden tullen Kaubamajan painoa salkussa.

Salkun nousijat (2vko): Bosideng
 (+20.5%),  Great Wall motor (+12.9%),  Lynas (+11.7%)

Salkun laskija (2vko): Shengzou
(-13.9%)

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin