IFO instituutin suhdannekello ennustaa vaatimatonta pörssikehitystä

Saksalaisen IFO instituutin mittaama suhdannekello visualisoi Saksan ja keski-Euroopan makrotaloudellisen tilanteen. Yleensä suhdannetilanne kiertää kellon lailla tätä nelikenttää:
Nousuvaiheessa (Upswing) odotukset ovat korkealla, mutta talous ei vielä kasva.
Korkeasuhdanteessa (Boom) sekä odotukset että kasvu ovat voimakkaita.
Laskusuhdanteessa (Downswing) odotukset ovat heikot, mutta talous kuitenkin vielä kasvaa
Lama (Recession) vaiheessa sekä odotukset että kasvu ovat heikkoja

 
Pirteästi viime syksynä nousuun lähtenyt suhdannekello kääntyi huhtikuussa kohti laskusuhdannetta ja pörssikurssit lähtivät nekin samalla laskuun. Kesäkuu ei tuonut helpotusta. Kello tikittää yhä lähemmäs lamaa ja nyt kellon viisari osoittaa jo viittä. Yleensä pörssikurssien kehitys on heikkoa niin kauan kunnes kello on puoli yhdeksän. Silloin odotukset tulevaisuudesta alkavat parantua. Toivottavasti tämä kierros on nopea ja pääsemme pian nauttimaan tulevaisuuden uskon tuomista hedelmistä.

 

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com