Omat rahat katsaus: Nyt on ahneuden aika

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa +1.0%, alusta (27-05-2010) +23.4%, Vuoden alusta +0.6%

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana:

Valuutat ovat liikkuneet nyt melko rauhallisesti ja ruotsin kruunua lukuunoattamatta ovat kaikki melko lähellä 100 pvä:n keskiarvoaan. Salkuua voi siis hitaasti tasapainottaa. Hongkongin pörssissä on ollut raskas alkuvuosi ja monet yhtiöt ovat nyt myytävänä tarjoushinnoin. Nyt on aika olla ahne ja ostaa lisää! Nyt löytyy useita erittäin alhaisella arvostustasolla olevia yhtiöitä.

Uutena salkkuun: Macmahon. Australialainen infrastruktuuri ja kaivosurakoitsia. Australian luonnonmullistukset takaavat nyt muhkean tilauskannan. Lisäksi odotan saneeraustoimien nostavan ennen melko heikkoja marginaaleja. P/e: 12, price/cashflow: 5.4, osinkotuotto: 4.9%. Riskin on todellakin heikot marginaalit ja tulvien aiheuttamat pidemmät häiriöt kaivostoiminnan puolella.

Uutena salkkuun: Golden ocean. Norjalaisen pohatan Fredriksenin kuivarahtiyhtiö. Yhtiön kurssi sai vakavan kolauksen kun kahta alusta vuokraaava korealainen asiakas ilmoitti velkasaneerauksesta. Kurssi ylireagoi melestäni uutiseen. Hieman pidemmällä tähtäimellä kuivarahtihinnat todennäköisesti taas nousevat. P/e: 5.0, price/cashflow: 4.2, osinkotuotto: 10.2%.

Myyty: Duni. Vahva kruunu ohjasi strategian mukaan keventämään positiota. Yhtiön tulos kärsii todennäköisesti lisäksi vahvasta kruunusta koska myynti euroalueelle on merkittävää.

Vähennetty: Synergy Health. Yhtiön kurssi on noussut yli 40% joten paino oli jo melko iso. Muuten en näe mitään heikkoiksia tai pilviä taivaalla.

Lisätty: Santander. Toisen oston jälkeen sopiva positio.

Muuta merkittävää:

Bosideng:  Untuvavaatteiden markkinajohtaja ilmoitti satsaavansa myös muihin vapaa-ajan vaatteisiin 100M renminbin ostolla. Ilmoitus otettiin epäsuopeasti vastaan markkinoilla, kurssi on puolittunut vuodenvaihteen jälkeen. Nyt on kyllä jo selvää ylireagoinnin makua. Aika siis olla ahne ja ostaa lisää! Myynnin parin vuoden välein tuplannut yhtiö on nyt arvostustasoltaan nollakasvuyhtiön tasolla.

Orkla: Toinen perättäinen tappiovuosi takana. Lisäksi kassavirtakin on luvattomasn heikko. Nyt en enää odottele monialakonsernin siivousta vaan myyn loputkin pois!

Supergroup Plc: Myynti nousi viimeisellä kvartaalilla 90% edellisvuoteen. Lisäksi yhtiö ostaa belgialaisen franchise-ketjunsa.

Euroopassa jatkuu pääosin mukava kehitys.

Salkun nousijat (2vko): Supergroup Plc  (+15.5%), Hornbach holding (+7.1%), 

Salkun laskijat (2vko) Bosideng (-21.3%)

 

Näkymiä:

Salkun valuuttajakauma on nyt melko lähellä toivomaani "tasapainotilaa". USD ja siihen vahvemmin tai heikommin sidotut HKD ja muut valuutat edustavat yli neljäsosaa salkusta joten USD:n heilahtelut keikuttavat suoraan salkun arvoa melko voimakkaasti.

Euron alennusmyynti näyttää nyt olevan aikanin tilapäisesti ohi, sekä kaikki salkkuvaluutat ovat ovat lähellä 100 päivän liukuvaa keskiarvon. Myös Australian taalan arvo on pudonnut hyvin voimakkaasti. Taustalla on euron vahvistumisen lisäksi myös tulvauutiset. Jatkat Aussien ostoa.

Myös Hongkong on nyt painunut niin alas että löytyy todellisia "tarjoushintoja".

Related Posts