Onko ilmassa kevättä?

Kevyttä

New Yorkin pörssin perjantain viime tunneilla Arm Holdings laski 17 %, Super Micro Computer 23 % ja Nvidia 10 %. SMCI:n PE on ”vain” 56.

Koittaako kevät ja what goes up must come down?

Vrt.

4 thoughts on “Onko ilmassa kevättä?

 1. ”Onko ilmassa kevättä?!

  Samanlaiselta näyttää kuin luonnossakin; yksi eteen kaksi taakse on askeleet.

  Alkaneen kvartaalin tuloksia odotellessa on yleensä epävarmat tunnelmat ja vasta odotuksien ylittyminen tai alittuminen antavat osviittaa markkinanäkemyksen muodostumiselle lähiviikkoina??

 2. Olen seurannut USA markkinoiden yleiskäsityksen osalta muun muassa ”Game of Trades” palvelun näkemyksiä.

  Heidän mukaansa viimeisen kuukauden aikana koettu 5% korjaus S&P500 indeksin arvoon on väliaikainen ja että pörssi vielä jatkaa nousuaan aina siihen asti että työttömyys nousee ja keskuspankki laskee taantuman pelossa korkotasoa. Sen jälkeen, ehkä loppuvuodesta, pörssi sitten laskisi heidän mukaansa tuntuvasti, mahdollisesti jopa 50%.

  Game of Trades miettii asioita älykkäästi ja tuntee historiallisen kehityksen. Mutta yleesä he ovat väärässä.

  Minä olen itse aika varovainen ja olen vetäytynyt USA:n markkinoilta pahaa peläten ja kesädroppiin varautuen jo tässä vaiheessa. Mutta myös minä olen yleensä väärässä. Mutta silti tässä on pärjäilty ja suhdannemyrskyissä on yleensä pystynyt tekemään hieman rahaa.

 3. Alkup. merkintä jäi tyngäksi, koska ei minulla noista 3 firmasta ole sanottavaa, mitä ei netistä helposti löytäisi.

  Mutta yleisemmin: jo Helsingin large-firmoista löytyy useita 8-9% osinkoja, joita Mandatumista ei ole maksettu ollenkaan ja Tiedosta, Fortumista ja Teliasta vain osittain. Ja lisää löytyy tietysti muualta. Kovin suuri käteispaino ei houkuta, vaikka esim. Nordeaa voisikin huoletta myydä ja olen hiukan myynytkin. Salkun kevennys keväällä on yleensä ollut järkevää.

Comments are closed.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija