Osakemarkkinoiden korjausliike on ohimenevä häiriö

Helsingin osakeindeksi (HexCAP) on pudonnut viime päivien aikana 4,5% prosenttia ja Saksan DAX indeksikin lähes neljä. Mistä tämä johtuu ja onko aihetta huoleen?

Jos korkomarkkinoihin on uskominen niin vielä ei ole aihetta huoleen. Osakkeista saatava tulostuotto on toteutuneen historian mukaan jopa korkealle arvostetussa USA:n pörssissä edelleen reilusti yli 3% eikä esimerkiksi USA:n valtionlainoista saa kuin ainoastaan 2,3% korkoa

Parhaan ennusteen tulevaisuudesta tarjoaa korkospreadi. Jos valtionlainojen ja korkeatuottoisten yrityslainojen välinen tuottoero on pieni, kuten nyt, niin markkinat odottavat että makrotalous kehittyy rauhallisesti eikä lamaa ja konkurssiaaltoa tule. Niinpä osakesijoittaja voi vielä toistaiseksi nukkua yönsä rauhassa. Nyt menossa oleva korjausliike on luultavasti vain ohimenevä heilahdus.

Tasaisena jatkuvan pörssinousun aika voi kuitenkin olla päättymässä. Osakemarkkinat ovat reaalitalouden vakaasta kehittymisestä huolimatta hermostuneita. Arvostustasot ovat korkealla ja korjausliikettä odotetaan kasvavalla pelolla.

Kuvan lähde:  FRED

2 thoughts on “Osakemarkkinoiden korjausliike on ohimenevä häiriö

 1. ajoitus

  Kiitos artikkelista!

  Niin, lähtisitkö nyt markkinoille? 

  Nyt näyttää liian hyvältä? Vaan mistä tietää, nousua voi pukata useamman vuoden, ennen

  kuin edes saadaan jotain korjausliikettä?

  Schillerin PE on historiaan nähden korkealla. Tulee mieleen Seppo Saarion pörssiraamatun toteamus

  korkeilla pe:llä tehdyistä ostoksista.

  Jossakin vaiheessa saadaan taas kunnon kyykky, itse odotan sitä vuoden sisään, tai saattaahan se olla jo alkanut

  reunapörsseissä, hex?

   

  -jr-

 2. Turbulenttiset sijoitusmarkkinat ovat aktiiviselle aarre

  Shiller P/E luku kertoo että osakemarkkinat ovat kalliita, mutta en minä pelkää. Odotan ensi kevääseen ja vähennän vasta kesäksi osakepainoa.

  Se on sellainen riskipojan meininki etten riskejä kaihda enkä pelkää. Kun on ennenkin puolet omaisuudesta niin ei se enää pelota.  Näin on ennenkin seilattu. Purjeita reivataan vasta sitten kun tuulee. Ja tuulissa on se hyvä puoli että ne vievät vauhdilla eteenpäin jos niitä onnistuu hyödyntämään. Siksi toivon tuulisia ja turbulenttisia aikoja sijoitusmarkkinoille.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan