Osakesijoituksia kannattaa suunnata Kaakkois-Aasiaan

IMF on julkaissut maailmantalouden tilaa ruotivan katsauksen "World Economic Outlook". IMF:n katsaukset eivät nykyään pyri ennustamaan tulevaisuutta. Ne pikemminkin esittelevät tulevaisuusskenaarioita ja niiden todennäköisyyksiä sekä luovat katsauksen talouden nykytilaan.

Sijoittajan on kuitenkin hyvä saada selkeitä ennusteita siitä, mikä on todennäköinen tulevaisuus ja löytyyhän IMF:n katsauksesta tähänkin tarkoitukseen muutamia selkeitä sijoittajaa kiinnostavia kannanottoja:

 • Euroalueen taantuma ei IMF:n mukaan leviä muille alueille ja kitulias globaali kasvu jatkuu maailmankaupan ja teollisuustuotannon stagnaatiosta huolimatta vakaasti
 • Euroalueen taantuma (BKT:n supistuminen) hellittää IMF:n mukaan vuodenvaihteessa ja kriisimaidenkin osalta jo ensi vuoden toisella kvartaalilla
 • Euroalueen vuoden 2012 aikana alkanut vaurastuminen (positiivinen vaihtotase) on pysyvä ilmiö, mutta kriisimaat alkavat vaurastua vasta vuonna 2014 tai 2015

BKT:n kasvu IMF:n mukaan (Lähde: IMF World Economic Outlook)

IMF listaa kuitenkin merkittäviä todennäköisyyksiä taantuman leviämiselle Euroopasta muualle maailmaan. USA:n osalle IMF kirjaa 20% taantumariskin ja Japanin osalle peräti 30% riskin. Tämä kuvaa hyvin maalimantalouden tilaa. Riskit erilaisten häiriöiden eskaloitumiselle maailmantaloudelliseksi taantumaksi ovat suuret ja edes IMF:n kaltaiset tutkimuslaitokset eivät pysty kunnolla ennustamaan tulevaisuutta. Asiat etenevät yllätyksellisesti.

Sijoittajan kannalta raportti sisältää muutamia selkeitä suuntia:

 • Kiinan ja kaakkois-Aasian kasvu jatkaa kasvuaan ja sinne kannattaa nyt suunnata sijoituksia.
 • USA:n vetovoima sijoituskohteena hiipuu. Riskit ovat mahdollisuuksia suuremmat.
 • Euroalue voi vuoden 2013 aikana muodostua mielenkiintoiseksi jos talouden nousu käynnistyy IMF:n ennakoimalla tavalla.
 • Korkojen taso näyttäisi IMF:n mukaan pysyvän matalana. Italian, Espanjan, Intian ja Kiinan 5…7% tasolla liikkuneet valtionlainojen korot saattavat laskea samalla kun Saksan, Ranskan ja Suomen korkotasot hieman nousevat. 

 

 

2 thoughts on “Osakesijoituksia kannattaa suunnata Kaakkois-Aasiaan

 1. Piensijoittaja

  Tämän mukaan sitten osa sijoituksista ehdottomasti Kaakkois-Aasiaan sijoittaviin osakerahastoihin.

  Pitääpä tehdä allokaatiota.

 2. Kiinaa salkussa

  ..pitää siis IMF:n katsauksen perusteella pitää. Tämä vastaa omia tutinoitani. Paljon on taivasteltu Kiinana hidastuvaa kasvua, jopa niin heikkoa kuin 7.5% vuositasolla! Nämä ovat kuitenkin loistavia numeroita verrattuna esimekriksi euroalueeseen jossa käydään jopa taantuman puolella.

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla