Osinkotykki parhaasta päästä

Sijoittaminen

Kurssien loikinta pelottanee monia ja varsinkin kokemattomia sijoittajia. Ovathan salkun punerruskaudet tietysti ikävää seurattavaa.

Siitä kovasti kärsivien kannattaa panostaa rauhallisempiin papereihin, jotka yleensä löytyvät defensiivisiltä sektoreilta. Jonkun verran muualtakin – kuten yritysrahoittaja Main Street Capital.

Näin siitä huolimatta, että ala on periaatteessa ja käytännössäkin suhdanneherkkä ainakin tiettyyn mittaan. Main kuuluu BDC-yhtiöihin, jotka rahoittavat tyypillisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

BDC muistuttaa pankkeja, mutta toimenkuva on erilainen ainakin Mainin kohdalla. Se usein luototuksen ohella ostaa palan yhtiöistä ja tarjoaa niille konsulttiapua liiketoiminnan kehityksessä.

Oman rahoituksensa BDC:t saavat luottoina ja osakeanteina. Mainin osakemäärä kasvaa vauhdikkaasti, mutta liikevaihto vielä riuskemmin.

Osakekanta kasvaa, liikevaihto vielä riuskemmin

Osinkotykki parasta laatua

BDC:t saavat REIT:ien tapaan merkittävän edun valtiolta: ne eivät maksa tuloveroa, jos ja kun tulouttavat osinkoina valtaosan tuotoistaan. Systeemi on luotu osinkosijoittajia, ennen kaikkea eläkesäästäjiä varten.

Suhdanneherkkyyttä tasaa Mainin liiketoimintamalli, koska se saa tuottonsa salkkunsa yhtiöiden maksamista luottokoroista ja osingoista. Se on oleellinen ero pankkeihin.

Rahan kallistuessa korkokate paranee. Ja halvan rahan aikana yhtiöiden hyvä tuloskunto sataa kassaan osinkoina.

Osinkosijoittajalle Main kuuluu unelmalappuihin etenkin nyt, kun yhtiö paahtaa elämänsä iskussa. Se on nostanut ripeästi kuukausiosinkoaan.

Kun päälle tulevat säännölliset ylimääräiset osingot pari kertaa vuodessa kertyy osinkotuotoksi kahdeksan prosenttia ellei ylikin.

Ei juuri helpompaa kohdetta

Yleensä moisesta voi haaveilla vain paikallaan polkevilta yhtiöiltä. Main ei niihin todellakaan kuulu. Sijoittajat vain eivät yhtiöstä innostu, mikä on kovaa osinkoa kaipaavalle mitä parhain asia.

Kaiken hyvän päälle osakekurssi on todella vakaa, toki vuolaan osinkotuoton takia ymmärrettävästi. Se hinkkaa 40 taalassa todella pienellä liikkeellä.

Teknisesti tuotakin aaltoilua voi tarkastella, mutta aika merkityksetöntä se on. Ostoraossa joka tapauksessa taas.

Yritysrahoittajan osake lojuu liki paikallaan

Eipä helpommin voi poimia osakkeiden vähintään keskituottoa. Mainia ostaessaan kannattaa unohtaa osakekurssi ja antaa osinkotykin laulaa.

Vakaa osakekurssi ja tuhti kuukausiosinko tekevät Mainista ihanteellisen paperin aloittelevalle sijoittajalle. Tuoton makuun pääsee heti, eikä punaväriä tarvitse juuri tuskailla ilman isoja yllätyksiä.

Tällaisessa osakkeessa korkoa korolle toimii ihanteellisesti. Harmi vain, että osakesäästötilillä osinkoveroedusta ei saa kuin suomalaisen puolikkaan.

Tuottojaan jo kuluttavalle Main istuu kuin nenä naamaan. Ei tarvitse murehtia osakkeen myymistä ja sen ajoitusta.

Main Street Capitalin tarkemmat analyysit Pörssihaukasta.

Pörssihaukassa on kahden viikon tutustumistarjous ilmaiseksi ja sitoumuksetta

4 thoughts on “Osinkotykki parhaasta päästä

  1. Tästä on helppo olla samaa mieltä. MAIN on ollut salkussani jo pitkään. Erinomainen sijoitus. Tekee myös hyvää tulosta ja ei ole kovin velkaantunut. Ostan lisää varsinkin aina kun hinta menee alle 40 taalan.

    Vielä suurempi osinko% on ACRElla, tällä hetkellä yli 14% nykykurssiin. Sen riskit ovat suuremmat, koska on kovin velkaantunut. Mutta niin se on ollut aina ja pystyy kuitenkin tuon kokoluokan osingon maksamaan vuodesta toiseen. Riskiä lisää se, että kyseessä on MREIT (Mortgage Reit). Pidän salkussa niin kauan kun osinkoa tulee tuota tahtia 4 kertaa/vuosi.

    1. Muistan sulla tätä olleen jo kauan. ACRE:lla on kova osinko mutta bisnesmalli vähän toinen, tuotto korkojen varassa.

  2. Tässä lainaus suoraan USA:sta

    ”Main Street Capital pyrkii näyttämään vahvalta, kun se lähestyy seuraavaa tulosjulkaisuaan. Yhtiön EPS:in odotetaan olevan 1 dollari, mikä on 20,48 % enemmän kuin edellisen vuoden vastaavalla neljänneksellä.

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin