Puhelinten käyttö

Puhelimen käyttö vaihtelee paljon käyttäjäryhmien mukaan. Älypuhelimia on maailmassa yli miljardi ja matkapuhelimia on 80% maailman ihmisistä eli noin 5 miljardilla. Eri käyttiksen omaavia puhelimia käytetään keskimäärin erilailla. Älypuhelimia käytetään:
Tekstiviesteihin                         92%
Nettailuun                                 84%
Sähköposteihin                          76%
Pelien pelaamiseen                    64%
Käyttää hankittuja ohjelmia        69%
SOME                                      59%
Musiikkia ja videoita                  48%

Androidia ja iPhonea käyttävät nuorimmat ihmiset ja Microsoftia vanhimmat. Eniten käytetään älypuhelimia ikäryhmässä 25-34. Android käyttäjät käyttävät kaikkein eniten dataa ja kakkonen on iPhone käyttäjät. iPhone käyttäjät kuitenkin lataavat eniten sovelluksia ja kakkonen on Android. MS käyttäjät lataavat sovelluksia alle 50% siitä mitä Android käyttäjät. Harward Magazinen mukaan puhlimia käytettään seuraavasti:
46%                     Kanssakäymiseen 
19%                     Sosialiseen toimintaan, vuorovaikutukseen
12%                     Ostoksien etsintään
11%                     Suorittamiseen (finansiit, terveys,..)
7%                       Valmistelu, tulevien tehtävien valmisteluun
4%                       Uutisten ja informaation etsintään
1%                       Itsensä kehittämiseen

Yhteenvetona sanoisin, että MS käyttäjät eivät käytä puhelinta yhtä paljon älypuhelimena kuin Android ja iPhone käyttäjät. He käyttävät sitä enemmän puhelimena. Tämä voi johtua osittain ikäjakaumasta, MS käyttäjät ovat vanhempia kuin iPhone ja Android käyttäjät. Mahdollisesti Windowksen suuret ikonit viehättävät vanhempia ihmisiä. Tämä on huono merkki yleensä tulevaisuuteen katsoessa, koska nuoretkin vanhenevat ja he tuskin vaihtavat Windowkseen. Ja miksi omistaa älypuhelin jos sitä ei käyttä älypuhelimena?

Jos ajattelemme, että uusia älypuhelimen käyttäjiä pitäisi kosiskella, niin silloin ratkaisee mikä on todellinen ostokriteeri ei itse puhelimen käyttö.  Joka kerta kun luet jotakin lehteä ja siellä lukee joku sovellus,niin se on myös käyttiksen mainos. Varmasti jokainen käyttis ajaa valtaosan älypuhelinten käyttäjien tarpeista. Mutta se kuinka me viimekädessä valitsemme puhelimen ratkaisee ja markkinajohtajilla on oma vahvuutensa. Mutta valintakriteeri kaupassa on huomattavan vaikea ja salainen tieto.
 

 

2 thoughts on “Puhelinten käyttö

  1. Tarkempi lähde tilastoihin.

    Tarkempi lähde tilastoihin. Kiitos!

  2. Uusia kilpailijoita

    Uusia laitteita tulee jatkuvasti. Googlelta tulee 4,7 tuuman puhelin Moto X juuri tärkeälle markkinalle ja se on myytävänä USAssa viiden suurn operaattorin kautta. Puhelin on saatavilla 18 värillä ja ominaisuusluettelo on vaikuttava. Puhelimen ääniohjaus tulee uudelle tasolle.Sekä puhelin voidaan kustomoida asiakkaan mukaisesti kuten tästä videosta nähdään.

    http://www.engadget.com/2013/08/01/motorola-moto-maker/

    Toimitus luvataan tapahtuvan alle neljän päivän. Tämän luulisi kiinnostavan nuorta alle 30 v. ostajakuntaa.

    Ja puhelimen hinta on 200 taalaa kahden vuoden sopimuksella. Puhelinmarkkina todella muuttuu ja tiukkenee. Puhelimien katetaso ei tule säilymään entisenlaisena ja kilpailijoiden tuotekehityssyklin on lyhennyttävä. On puhuttu, että Google laittaisi tämän puhelimen markkinointiin 500 miljoonaa.

    Uusien innovatiivisten puhelinten kautta käyttökin tullee muuttumaan. Ja huomatkaa tuo toimitus luvataan siksi noin nopeasti koska se tehdään USAssa. Innovatiiviset yritykset pystyvät tekemään uusia avauksia puhelinmarkkinalle. On jännittävää nähdä miten puhelin pärjää testeissä. Teollisuus on siirtymässä takaisin Aasiasta kehittyneisiin maihin! 

     

Comments are closed.

Related Posts

Talous

”Jotain tarttis tehrä”

7.2.2024 Sauli Niinistö valtiopäivien avajaisissa lausui: ”Suomessa ei ole ollut merkittävää reaalista talouskasvua kuuteentoista vuoteen. Samana aikana julkisen sektorin huolestuttavan tuntuva velkaantuminen on jatkunut. On