Palkansaajajärjestö Pardia puolustaa valtiosektorin korkeampaa palkkatasoa

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola:n mukaan kansalaisilla on oikeus hyvään hallintoon ja turvallisuuteen kaikkialla Suomessa. Eri puolilla maata asuvien kansalaisten pitää olla yhdenvertaisessa asemassa palvelujen saatavuuden kannalta.

Palolan mielestä valtion virastojen toimintamäärä- ja palkkarahat on turvattava budjettiriihessä täysimääräisenä. Muuten vaarana on, että ajaudutaan irtisanomisten tielle.
– Valtiontalouden alijäämää ei paikata ottamalla se julkisen sektorin työntekijän selkänahasta.

Mikäli hallituksen leikkaava linja jatkuu, valtion tuottamia palveluja ei pystytä tulevaisuudessa turvaamaan koko maassa. Tuottavuusohjelman henkilöstövähennykset ovat jo nyt johtaneet siihen, että nykyisellä henkilöstömitoituksella virastot eivät pysty hoitamaan kaikkia lakisääteisiä tehtäviään.

– Henkilöstön jaksaminen ei saa joutua liian kovalle koetukselle. Riittävä henkilöstömäärä lisää työhyvinvointia, työssä jaksamista ja edistää samalla hallituksen tärkeää tavoitetta työurien pidentämisestä.

Palola pitää myös keskeisenä, että vuorotteluvapaan ehtoja ei heikennetä.

– Järjestelmä on osoittautunut erittäin tarpeelliseksi ja se on edistänyt myös monen pardialaisen jäsenen jaksamista kiireisessä ja kuormittavassa työelämässä.

Palkansaajajärjestö Pardian kokonaisjäsenmäärä on 60 000 jäsentä, joista enemmistö työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa sekä merkittävä osa liikelaitoksissa, yrityksissä, yliopistoissa ja Kelassa. Pardia on STTK:n suurimpia jäsenliittoja.

 

Valtiosektorin palkkataso on 16% muita talouselämän sektoreita korkeampi  (Piksu toimituksen tarkennus).

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki