Pikakommentti stressitestien uskottavuudesta


Viime päivät talousmedia on kirjoittanut paljon pankkien stressitesteistä.

Testit ovat menneet hyvin ja mitään suuria pommeja ei ole löytynyt. Ei ehkä pitänytkään löytyä. Sieltä ja täältä alkaa kuulua soraääniä, että testejä on manipuloitu ja niiden tulokset ovat olleet muokattavissa. Vaikea sanoa, mikä on totuus. Tässä lainaus Financial Timesista:


"If you tried to test the safety of cars or children’s toys using the same method the European Union applied in its stress tests on banks, you would end up in jail. How so? Simply because the testing mechanism was calibrated to fix the result. The purpose of the exercise was to ensure that the only banks that failed it were those that would have to be restructured anyway."


Virke on niin hyvä alkuperäisessä muodossaan ettei sitä kannattanut vapaasti kääntää. Koko artikkeli on luettavissa täältä (FT tarjoaa vain yhden artikkelin ilmaiseksi, joten jos olet aiemmin jo käynyt sivuilla niin pitää rekisteröityä, että pääsee lukemaan):

http://www.ft.com/cms/s/0/1b00ab58-981c-11df-b218-00144feab49a.html

Stressitöntä viikon jatkoa kaikille!
 

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan