3 thoughts on “TARVITSEMME NOKIA-HALEJA

 1. Moneltas kone laskeutuu 😉

  Tiedä siitä sun halista. Vois olla kylkiluut kovilla…

  jousimies

  1. kurssitaso on psykologiaa

   Nokian herättämä tunteiden kuohu Suomessa on kieltämättä mielenkiintoinen ilmiö, tarkoitan sekä Nokian puolustajia että sen mollaajia. Jälkimmäisiä tuntuu melkeinpä olevan tällä hetkellä enemmän.

   No itselläni ei ole vuosien varrella ehtinyt tulla traumoja Nokiasta. Kännyköitä olen monta omistanut ja ne olivat vuoden 2008 alkuun asti mielestäni maailman parhaimmistoa. Ei ne huonoja kai ole vieläkään, mutta tietyillä alueilla ollaan jääty kilpailijoista jälkeen ja nyt pitäisi ottaa kiinni. Moni iPhonea tai jotain HTC:ta hehkuttava ei sellaista kuitenkaan itse omista, silti sanovat Nokian pudonneen jo kisasta.

   Sijoittajana olen pysynyt erossa Nokiasta ns. teknokuplan jälkeen, osake on ollut vaikeasti ennustettava enkä ole harrastanut nopeaa kauppaa, missä se olisi ollut hyvä pelipaperi suuren vaihdon ja heilunnan ansiosta. Nyt myönnän ostaneeni pari erää alle 7 euron hintaan ja uskon tekeväni hyvän tilin, tosin saatan olla väärässäkin. Avainkysymys on suhtautua Nokiaan riittävän viileästi, mitä aika harva tuntuu tänä päivänä tekevän.

   1. Nokiaan sutautuminen

    Tottahan se on, että tällä hetkellä ollaan todella pessimistisiä Nokian suhteen ja se on juuri sellainen hyljeksitty yhtiö. Sanon tämän itsekin, vaikka tunnustan olevani välillä yltiöpessimisti Suomen suhteen. Ongelmana vain on se, että liian moni konkari, joka sitä nyt suosittelee ostamaan on aina suositellut sitä ostamaan, on hinta ollut mikä hyvänsä.

    Lisäksi suomalaisilla pitäisi olla nöyrä asenne Nokian analysointiin, koska vaikka sen pääkonttori onkin suuressa ja mahtavassa Suomen tasavallassa. Nokian kännyköitä, kun ostavat esim. Kiinalaiset kuluttajat, joiden mieltymykset Nokiaan tulokseen suuresti vaikuttavat.

Comments are closed.

Related Posts