Piksun eps ennusteet auttavat oikeiden sijoituskohteiden valinnassa

Piksun analyysit osiossa on ennusteet Suomen suurten ja keskisuurten yritysten tulosten kehittymisestä. Herää kysymys: kuka ennusteet on tehnyt? Ennusteita ei ole tehnyt kukaan henkilö vaan markkinat. Piksun eps ennusteet ovat visualisointi siitä miten osakekohtaisen tuloksen tulee kehittyä, jotta nykyinen pörssikurssi on perusteltavissa.

Piksun eps ennusteet ovat yksinkertaisia ja helposti ymmärrettäviä

Jos piksun eps ennusteessa yrityksen osakekohtainen tulos (eps) näyttää laskevan, niin kyseessä on potentiaalinen ostokohde. Jos olet sitä mieltä, että kyseisen yrityksen tulos ei tule lähivuosina laskemaan niin paljon kuin piksun eps ennuste näyttää, niin silloin osaketta kannattaa ostaa. Markkinat ovat silloin todennäköisesti aliarvostaneet kyseisen osakkeen.

Oheisen kuvan Citycon on potentiaalinen ostokohde. Osakkeen osakekohtaisen tuloksen tulee laskea noin 20% jotta Citycon:n nykyinen pörssikurssi on perusteltavissa. On luonnollisesti sinun tehtäväsi sijoittajana arvioida tuleeko Citycon:n osakekohtainen tulos laskemaan näin paljon ja tehdä päätöksesi sen perusteella. 

Jos piksun eps ennusteessa yrityksen tulos näyttää nousevan ripeässä tahdissa ja olet sitä mieltä että tuo on epärealistista niin osake on silloin todennäköisesti hinnaltaan yliarvostettu. Sitä kannattaa silloin myydä tai ainakaan tuota osaketta ei kannata ostaa.

Oheisen kuvan Alma Media on potentiaalinen myyntikohde. Osakekohtaisen tuloksen tulee lähivuosina kasvaa noin 70%, jotta nykyinen pörssikurssi olisi perusteltavissa. Onko tämä realistista? Tähän kysymykseen tulee sinun vastata. Jos olet sitä mieltä ettei ole realistista niin sitten kannattaa pysyä erossa Alman osakkeesta. 

Käytännön tietoa piksun eps ennusteista

Tässä muutamia käytännön tietoja siitä miten eps ennusteet on laadittu:

 • ennusteissa käytetyt lähtötiedot kootaan kvartaaliraporteista sitten kun ne ovat ilmestyneet
 • diskonttokorkona on tällä hetkellä 5,2% (näkyy kuvissa) ja se on sama kaikille yrityksille
 • olemme tässä vaiheessa keränneet tulostiedot vasta kvartaaleista 1Q/2014 ja 1Q/2015 ja eps ennusteiden aikasarjat perustuvat näihin; lähtötiedot täydentyvät sitä mukaa kun uusia kvartaaleja saadaan mukaan
 • eps tiedot perustuvat kvartaaliraportteihin eivätkä ne päivity kvartaalin aikana vaikka osakekurssi muuttuisi
 • eps kasvukäyrä (tai kutistumiskäyrä) on sama funktio kaikille osakkeille

 

Piksun eps ennusteet:   http://www.piksu.net/analyysit/eps-estimaatti

 

3 thoughts on “Piksun eps ennusteet auttavat oikeiden sijoituskohteiden valinnassa

  1. Hyvä tulokulma ja palvelu!

   Kätevä työkalu, jolla on hyvä premissi!

   Heikki

 1. osakekurssi

  vaikuttaa ennusteeseen. Kaavioissa osakekurssi päivittyy muutaman kerran kuukaudessa ja samalla ennuste muuttuu vastaavasti.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan