Piksun tulosestimaatit on päivitetty Q1/2016 tiedoilla

Piksun analyysit osion estimaatit Suomen suurten ja keskisuurten yritysten tulosten kehittymisestä on päivitetty Q1/2016 osalta. Kuka arviot on tehnyt? Arvioita ei ole tehnyt kukaan henkilö vaan markkinat ovat itse tehneet ne. Piksun eps ennusteet ovat visualisointi siitä miten osakekohtaisen tuloksen tulee kehittyä, jotta nykyinen pörssikurssi on perusteltavissa.

Pörssipääomaan suhteutettu nettotulos kertoo, miten yritys tuotti osakkeenomistajalle 

Piksun EPS estimaattien ohella julkaistaan nyt myös se, miten hyvää tulostuottoa (nettotulos) yritys on viimeisten kahden vuoden aikana (kahdeksan edellistä kvartaalia) tuottanut osakkeenomistajalle. Tulos on suhteutettu pörssikurssiin.

Hyvää netttotulosta pörssiarvolle (30.5 pörssikurssin mukaiset tuotot) ovat tuottaneet seuraavat yritykset:

 Aspo 9,2%, Atria +13,6%, Cargotec 6,6%, Caverion 6,1%, Cirtycon 9,6%, Fiskars 39,1% (yrityskaupan takia suuri), HKScan 18,6%,  Metsäboard 8,2%,  Neste 6,7%, Nokia 6,7%,  Outokumpu 13%, Raisio 12,2%, Ramirent 5,0%, Sampo 7,3%, Sponda 15,5%, SRV 7,3%, StoraEnso 37,9%, UPM 8,6%, Vaisala 6,4%, VikingLine 16,9%, Wärtsilä 10,5%

Näissä tulosluvuissa on mukana yrityskauppoja ja muita satunnaisia eriä, joten ennen sijoituspäätöstä kannattaa tarkistaa yrityksen tilanne piksun osavuotiskatsausarkistosta. Piksun eps estimaatti sivun luvut päivittyvät automaattisesti viikottaisen pörssikurssin mukaisiksi. 

Käytännön tietoa piksun kokoamista tunnusluvuista

Tässä muutamia käytännön tietoja tunnusluvuista

  • tunnusluvut kootaan kvartaaliraporteista sitten kun ne ovat ilmestyneet (viimeisin kvartaali Q1/2016)
  • diskonttokorkona on tällä hetkellä 4,5% ja se on sama kaikille yrityksille
  • pörssikurssit päivittyvät viikottain ja ne vaikuttavat tulostuottoon ja eps ennusteeseen niin että tiedot ovat aina ajan tasalla

Piksun keräämät tunnusluvut näkyvät kokonaisuudessan sivulla tunnusluvut.

Related Posts