Pk- yritysbarometri ennustaa syvenevää taantumaa

Talous Yhteiskunta

Pk-yritysbarometri ennustaa bkt:lle 1…2% supistumista, työvoiman määrän vähennyksiä, investointien romahtamista ja barometrin mukaan kasvuhakuisten yritysten määrä on vähentynyt. Alueelliset erot ovat suuria. Lapin ja Jyväskylän ympäristön yritysten näkymät ovat positiivisia samalla kun muu Suomi vaipuu synkkyyteen.

Barometristä käy ilmi että pienet ja keskisuuret yritykset toimivat vastuullisesti ja yrittävät viimeiseen asti tehdä parhaansa. Laskut maksetaan edelleen ajallaan ja työvoimasta pidetään kiinni niin kauan kuin mahdollista.

”Viime vuonna Suomen talous eli matalasuhdannetta, ja pk-yritysbarometrin tulokset vahvistavat näkemystä yritysten poikkeuksellisen haastavasta toimintaympäristöstä. Tilanne on jatkunut valitettavasti jo pidempään. Työllisyys on kuitenkin pitänyt kohtuullisen hyvin pintansa, ja inflaatiokin on taittumassa, mikä antaa viitteitä paremmasta”, sanoo elinkeinoministeri Wille Rydman.

”Suomi tarvitsee lisää kasvuhakuisuutta ja uudistuksia, jotka rohkaisevat yhä useampaa yrittäjää ottamaan riskiä ja kasvuaskeleita”, sanoo johtaja, pääekonomisti Juhana Brotherus.

Lisää tietoa

 

Julkistamistilaisuude video:

 

Related Posts

Talous

”Jotain tarttis tehrä”

7.2.2024 Sauli Niinistö valtiopäivien avajaisissa lausui: ”Suomessa ei ole ollut merkittävää reaalista talouskasvua kuuteentoista vuoteen. Samana aikana julkisen sektorin huolestuttavan tuntuva velkaantuminen on jatkunut. On