Pörssin markkina-arvo on lähellä viidentoista vuoden pohjia

Suomen Pörssin markkina-arvo (viereinen kuva; lähde Suomen Pankki) on nyt lähes alhaisimmalla tasolla viiteentoista vuoteen. Vuonna 2009 kevättalvella käytiin 20% synkemmissä lukemissa eikä ole poissuljettua etteikö nykyisen laskusuhdanteen aikana käytäisi nykyistä alempana. Mutta halvempien hintojen kyttäily on myös riski – voi jäädä kokonaan ilman.

Yhteiskunnan ja yritysten kannalta on hyväksi, jos maassa on vakaat ja toimivat pääomamarkkinat, joka tarkoittaa myös pörssiarvojen kohtuullista vakautta.

Vastuullinen instituutiosijoijttaja kasvattaa pörssiosakkeiden painoa salkussaan nyt, kun hinnat ovat alhaalla. Se on yhteiskuntavastuullista toimintaa. Eivätkä suurimmat instituutiosijoittajat voi odottaa aivan halvinta hintatarjousta. Suurille instituutioille pörssin vaihto ei riitä ostoksien ajoittamiseen kaikkein suurimpaan hintarysäykseen. Niinpä vastuullinen instituutio kasvattaa osakepainoaan vähitellen silloin, kun hinnat ovat kohtuulliset.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan