Pörssin markkina-arvo on lähellä viidentoista vuoden pohjia

Suomen Pörssin markkina-arvo (viereinen kuva; lähde Suomen Pankki) on nyt lähes alhaisimmalla tasolla viiteentoista vuoteen. Vuonna 2009 kevättalvella käytiin 20% synkemmissä lukemissa eikä ole poissuljettua etteikö nykyisen laskusuhdanteen aikana käytäisi nykyistä alempana. Mutta halvempien hintojen kyttäily on myös riski – voi jäädä kokonaan ilman.

Yhteiskunnan ja yritysten kannalta on hyväksi, jos maassa on vakaat ja toimivat pääomamarkkinat, joka tarkoittaa myös pörssiarvojen kohtuullista vakautta.

Vastuullinen instituutiosijoijttaja kasvattaa pörssiosakkeiden painoa salkussaan nyt, kun hinnat ovat alhaalla. Se on yhteiskuntavastuullista toimintaa. Eivätkä suurimmat instituutiosijoittajat voi odottaa aivan halvinta hintatarjousta. Suurille instituutioille pörssin vaihto ei riitä ostoksien ajoittamiseen kaikkein suurimpaan hintarysäykseen. Niinpä vastuullinen instituutio kasvattaa osakepainoaan vähitellen silloin, kun hinnat ovat kohtuulliset.

Related Posts

Lajittelematon

Osinkojen lähdeverotuksen korjaus

Vihdoinkin EU alkaa puuttua asiaan. Onkin ollut täysin käsittämätöntä kun EU-maat eivät ole noudattaneet verosopimuksia.

https://www.porssisaatio.fi/blog/2023/09/29/ulkomaisista-osakkeista-maksettujen-osinkojen-lahdeverotukseen-ehdotetaan-muutoksia/

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com