Postia Mandatumista

Kevyttä

Koska omistan Sampoa, sain Mandatumia spin offissa ja ostin ensi päivinä lisääkin. Muuta tekemistä Mandatumin kanssa ei ole ollut, joten saamani paperinen esite oli ensimmäinen, näkyy ilmestyneen jo aiemminkin.

Lähinnä läpyskästä jäi mieleen kuvat. Kovalla ponnistelulla löysin myös artikkelin LUMESTA.

Yritysten propaganda (kutsutaan hauskasti ”tiedottamiseksi”) kamppailee kahden äärimmäisyyden, hybriksen ja banaaliuden välillä. Mandatumin painotuote edusti hybristä, 562-sivuinen listautumisesite edusti toista äärimmäisyyttä – eikä siihenkään mahtunut osakkeiden hintaa eikä tarjottavaa määrää.

Mandatumin faktat täytyy kaivaa itse. Toiminta-ajatus ja strategia olivat linkeissä, mutta jotain tästä ”Rahat ja henki” höpinästä puuttui. Hallituksen jäsen Kimmo Laaksonen omistaa 45 osaketta, ei oikein sovi yhteen Mandatumin harrastaman kapitalismin korkean veisun kanssa. Ilmeisesti Laaksosta ei ole palkittu tarpeeksi?

Lopuksi vielä osakkeenomistajan toivomus: käyttäkää pehmeämpää paperia, nykyinen on aivan liian kovaa, you know.

4 thoughts on “Postia Mandatumista

 1. Mandatumin hallituksessa on yksi joka luottaa omaan yhtiöönsä ja osaa tehdä rahaa, hallituksen puheenjohtaja Patrick Lapveteläinen. Hänellä on ihan hyvää omistusta.

  Muut ovat Iltalehden verokoneen mukaan tyhjätaskuja joilla ei kummempaa omaisuutta ole eikä heitä voi syyttää siitä että eivät luottaisi omaan yhtiöönsä. Ovat hallituksen ”asiantuntija” tyyppisiä jäseniä, tyhjätaskuja. Ihmetyttää ettei Mandatum:n kaltainen yhtiö ole löytänyt hallitukseensa sellaisia ihmisiä jotka ymmärtävät miten rahaa tehdään.

 2. Mielenkiintoista nähdä miten tämä yritys menestyy pörssissä ja miten omistaja arvoa oikeasti kasvatetaan. Itse en ole koskaan ymmärtänyt yrityksen brändiä. Hienon suuntaisia mielikuvia on ehkä osattu luoda markkinointi mielessä

 3. jv

  nyt viimeinen virkkeesi oli sellainen, joka jätti lukijalle pyyhittävää. 😉

  1. linkin huomasin vasta nyt – se pois!
   Luottaisit lukijan ymmärtämiskykyyn. 🙁

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin