Presidentti Obama hyväksyi USA:n uuden patenttilain

Presidentti Obama vahvisti allekirjoituksellaan tänään perjantaina Yhdysvaltojen uuden patenttilain. Lain allekirjoitusseremonia pidettiin luonnontieteellisessä koulussa  (Thomas Jefferson High School for Science and Technology) Alexandriassa (Va). Uudistuksen on sanottu olevan merkittävin sitten vuoden 1952 ja sen on sanottu luovan merkittävän määrän uusia työpaikkoja.

Merkittävimmät uudistukset laissa ovat väitemenettely ja firs-to-file periaatteen hyväksyminen first-to-invent periaatteen sijaan ja nyt merkittävimmät erot USA:n ja muun maailman patenttijärjestelmien välillä poistuvat.

Erittäin tärkeää uudistuksessa on myös taloudellisen itsenäisyyden antaminen patenttivirastolle: Virasto saa jatkossa itse määrätä maksunsa ja palkata hakemusten tutkimisessa tarvittavan määrän väkeä. Lisäksi lakiin sisältyy koko joukko muita uudistuksia.

Uudistuksen toivotaan stimuloivan uusien työpaikkojen syntymistä, pienentävän valtavaa (700000) tutkimuksessa olevien patenttihakemusten ruuhkaa, vähentävän kalliita oikeudenkäyntejä, lisäävän myönnettyjen patenttien laatua ja auttavan USA:n hakijoita jatkaman hakemuksiaan ulkomaille.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com