Putkiremontti, Bid bad wolf?

PUTKIREMONTTI (40–60 VUOTTA)

–> Maksaa noin 450–900 €/m2

Putkiremontti eli linjasaneeraus on varmasti taloyhtiön remonteista tunnetuin ja pelätyin. Putkiremontti on aina taloyhtiökohtainen, koska sen yhteydessä toteutetaan useimmiten myös muita korjaustoimenpiteitä. Putkiremontti voidaan toteuttaa joko vanhalla eli perinteisellä menetelmällä rakenteita rikkoen, tai uusilla ehdottomasti kevyemmillä ja huokeammilla menetelmillä. Sisällöltään erilaisten hankkeiden kustannusten vertaaminen on vaikeaa. Putkisaneerauksen hintaan vaikuttaa valitun menetelmän lisäksi taloyhtiön koko, talon asuinhuoneistojen keskipinta-ala (mitä enemmän talossa on pieniä asuntoja, sitä kalliimmaksi remontti tulee) sekä rakenneratkaisut. Pääkaupunkiseudulla hinta on hintahaitarin yläpäästä, muualla Suomessa on edullisempaa.

Esimerkki: Putkistojen uusiminen (450–900 €/m2)

 1. Käyttövesiputket uusitaan pinnalla / koteloissa

 2. Viemärit uusitaan

 3. Märkätilat uusitaan

 4. Sähkö- ja antennijärjestelmä uusitaan

Esimerkki: Putkistojen kunnostus (150–400 €/m2)

 1. Käyttövesiputket uusitaan pinnalla / koteloissa (80–200 €/m2)
  / Käyttövesiputkien pinnoittaminen (70–110 €/m2)

 2. Viemärit kunnostetaan sisäpuolelta (80–200 €/m2)

Putkien kunnostamisen trendi viemäreiden osalta on kasvussa. Viemäriremonteista jo noin kolmannes tehdään sisäpuolisella kunnostamisella eli sukittamalla tai pinnoittamalla / ruiskuvalulla. Vastaavasti käyttövesiputkistoremonteista uusilla pinnoitusmenetelmillä tehdään vain noin viisi prosenttia, eikä niiden käyttö ole osin puutteellisesta tutkimustiedosta johtuen yleistynyt. Käyttövesiputkistot uusitaan kuitenkin yhä useammin pintavetoina tai koteloissa, joka sekin alentaa kustannuksia.

Yllä oleva katkelma on kirjastani: Sijoita Asuntohin! Aloita, kehity, vaurastu, jossa esittelen taloyhtiön perusparannusremontteja ja kuinka ne olisi hyvä huomioida asuntoa analysoidessa.

 

MarkoKaarto.fi

2 thoughts on “Putkiremontti, Bid bad wolf?

 1. Putkiremppa ei kokonaan tuhoa sijoitusasunnon tuloja

  Minulla oli juuri hiljattain putkiremppa sijoitusasunnossani Turussa.

  Tässä tiedot:

  Putkirempan hinta: 26'000€  (tehtiin vaikeimman kautta, putket uusittiin ja kylppäri meni uusiksi)

  Asunnon myyntiarvo: Noin 150'000€

  Asunnon koko: noin 75 m2

  Nyt siellä on vuokaralaiset, jotka maksaa noin 790€/kk ja minä maksan yhtiövastikkeen mukana (360€ /kk) putkiremppaa pikku hiljaa takasin.

  Olenko tyytyväinen? No joo vaikka asunto olikin yli puoli vuotta tyhjiltään. Kyllähän tuo nyt taas rullaa kun putkiremppa on ohi.

   

  1. Loistava mahdollisuus
   Edut:
   1) Oikeastaan ainoa toivo päästä sisälle hyvään yhtiöön
   2) saa rauhassa 3kk aikana laittaa asunnon tiptop kuntoon ja etsimään hyvän vuokralaisen
   3) saa ostohinnassa reilun alennuksen
   4) veroetu (varainsiirtovero, verovähennys rahoitusvastikkeen muodossa)
   5) hankintavaiheessa ei tarvitse niin paljoa omaa pääomaa

   6) uusi, nykyaikainen kylppäri

   Olen ostanut lähelle 8-10 asuntoa lvis-remontin uhatessa ja jokaisessa on pystynyt tekemään tilin ostohetkellä. Näin kilpailtuna aikana viimeisiä mahdollisuuksia tehdä tili ostohetkellä.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan