Saako putkiremonttirahat hintaan asuntoa myytäessä?

http://www.talouselama.fi/uutiset/article156455.ece

Oletuksena on, että remontti onnistuu. Olen seurannut yhden taloyhtiön remontin edistymistä ja nuo linkissä mainitut asiat ovat nousseet esille. Suunnittelun ja valvonnan merkitystä ei voi korostaa liikaa. Oman kokemukseni mukaan liittyen muuhunkin rakentamiseen aikataulutus on yksi haasteellisimpia asioita urakoinnissa.

http://www.aamulehti.fi/teema/kuluttaja/myisiko-asunnon-ennen-vai-jalkeen-putkiremontin/41057

http://www.hs.fi/asuminen/artikkeli/Putkiremontti+ei+aina+nosta+asunnon+arvoa/HA20060528SI1FA03d2k

http://www.datu.info/pub/Koponen.pdf

http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/lehtiarkisto/7705.html

Etsiessäni asuntokauppasivuilta jotain vertailukohtaa linkin artikkeleille ongelmaksi nousee asuntojen hinnan jatkuva nousu pääkaupunkiseudulla. On vaikea määrittää korjaamaton- ja korjattuhinta. Varsinkin yksiöissä hintojen vaihtelu kerroksen, sijainnin ja kunnon suhteen tekee vertailusta haastavaa. Joissain neljän huoneen asunnoissa hinta voi alkaa näkyä selvemmin, kun ajatellaan vaikkapa 100 neliön kokoa. Tällaisessa tilanteessa mahdollinen "lisähinta" voi olla 100000€ ja sen luulisi erottuvan hintapyyntönä ympäristön muista remontoimattomista kohteista. Vaikka linkin artikkelit ovat suht vanhoja ei niiden sisältö ole muuttunut nykyhetkeen. Väittäisin kyseisten lainalaisuuksien olevan edelleen hyvissä voimissa.

Ehkä tai jopa pitäisi asunnonkin hankinnan olla osakepoimintaa. Eli kykyä siirtää tunteet sivuun ja jaksaa etsiä kohdetta jonka arvo suhteessa hintaan on mahdollisimman hyvä. Jos ennen kauppatilannetta on katsonut edes muutaman jakson Pientä Pintaremonttia ohjelmasta tajuaa paljonko on valmis maksamaan lisähintaa tuunauksesta. Sarjan jaksoissa hintojen pyynnit ja maksetutkin ovat saattaneet nousta putkirempan verran pienemmissä kohteissa ihan vaan muutaman tonnin tuunauksella.

Related Posts