Sievi Capital/Boreo yhdistyminen

Lajittelematon

Omistan Sievi Capitalia, mutta en Boreota. Kummankin suurena omistajana oleva ruotsalainen Preato Capital aikoo yhdistää firmat.

Yhdistymissuunnitelma julkaistiin 18.8. Sitä ennen oli Boreon kurssi noussut 1.7. alkaen 147%. Jos yhdistymissuunnitelma olisi julkaistu 2.7. niin preemiota Sievi Capitalin omistajille olisi ollut -6,8%. Nykykursseilla preemio on 14,1%. Boreon kurssi on jaettu 15:lla koska tarkoitus on tehdä tällainen operaatio yhdistymisessä. Sievi Capitalin omistajat saavat 0,4492 jaon jälkeistä Boreota.

Asiaa on persoonallisella tavallaan pohtinut myös Aki Pyysing. Hänen juttunsa antaa hieman vastauksia tuohon Boreon outoon kurssikehitykseen.

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/ahnehtiiko-preato-liikaa-sievi-capitalboreo-fuusiossa?fbclid=IwAR3akYa0oY4ZLVZth7pesUL3bvm1CidX-6cPH4c9CQ1CMv6npeVhlCMUMdk

 

 

 

5 thoughts on “Sievi Capital/Boreo yhdistyminen

  1. Ihan asiaa tuo Aki Pyysing puhuu. Olen samaa mieltä. Asia kyllä pitäisi tutkia Finanssivalvonnan toimesta. Niin räikeä tapaus tämä on.

    Olen sijoittanut Sijoitusyhtiö Lokki Oy kautta hieman Sievi Capitaliin, joten sikäli voisi sanoa että minulla on tässä omaa intressiä olla samaa mieltä Aki Pyysing kanssa. Mutta kyllä olisin samaa mieltä vaikka ei olisikaan omaa intressiä.

  2. Laitoin finanssivalvonnalle tiedoksi linkin tähän artikkeliin. Ovathan he mitä ilmeisimmin jo huomanneet asian ja varmaan vähän vilkaisevat. Mutta varmistin ettei jää vahingossa ihan huomaamatta.

    Aki Pyysing oli minusta turhaan huolissaan siitä ettei Fiva tutki. Kyllä he tutkii, mutta sellaisia tutkimuksia jotka eivät syystä tai toisesta johda varsinaiseen julkiseen käsittelyyn, ei voi julkaista.

  3. Pyysing on oikeassa Fivan suhteen. Olen hist.tutk:na asioinut Fivan edeltäjän kanssa ja paikka näytti vanhainkodilta. Kyllä markkinoilla eletään kuin sika pellossa. Ikävä realiteetti, että valvojat eivät ole talouden terävintä sakkia, isossa talousrikosjutussa tuomarina – siis tuomari sanan täydessä merkityksessä – manaili minulle poliisitutkinnan tasoa. Kun poliisi on liian vanha juoksemaan pienempien rosvojen perässä, poliisista tulee talousrikostutkija.

    1. Korjaan ilmaisuani: isossa talousrikosjutussa tuomarina ollut tuttuni manaili yksityisesti poliisitutkinnan tasoa.

Comments are closed.

Related Posts