Facebook

Sijoittaminen

Joskus 10 v. sitten huomasin, ettei FB kiinnosta nuoria. Netissä toimivalle firmalle se on huono asia.

Toki meitä ”senioreita” on paljon ja FB on saanut käyttäjiä ”kehittyvistä maista”, mutta toisaalta FB:n tapa ummistaa silmänsä rikollisuudesta on käsittämätöntä.

Sain aikoinaan moniaita ”uutisia” siitä, miten Antti Herlinillä pyyhki huonosti, kunnes keksi sijoittaa bitcoiniin. Vaikea ymmärtää, ettei ”uutisen” koko merkkijonoa – siis koko tekaistua roskaa – olisi voitu plokata FB:stä pysyvästi ulos.

Sitten ovat nuoret ”hornyt” vähäpukeiset neitoset, jotka ovat kovin kiinnostuneita meikäläisestä setämiehestä. Muuten imartelevaa, mutta taitaisin saada viruksen jopa ilman lähempää tuttavuutta.

Netin alkuaikoina lapset saastuttivat vanhempiensa koneita. Luulen sen nykyään olevan toisinpäin. FB:n iäkkäät kaverini olivat aikoinaan ylen ihastuneita erilaisiin testeihin tyyliin mitä Raamatun henkilöä muistutat. Koska virustorjuntani varoitti säännöllisesti, en niihin mennyt mukaan. Sitten FB-kaverit suuttuivat, kun urkintaohjelmat paljastettiin mediassa.

Kuinkahan suuri osa FB:n käytetyn tavaran markkinapaikoista sisältää varastettua tavaraa, veikkaisin, että kymmeniä prosentteja.

Luin juuri ennen FB:n viimeisistä häiriöistä, että FB:n ja Amazonin kasvunäkymät ovat vaatimattomia. Etenkin siinä valossa arvostukset ovat poskettomia. FB:n seuraaja voi lymytä nykyään ties missä autotallissa.

Kuvasta: wikimedia commons näemmä pohtii, onko Facebookin pelkkä F-kirjain merkkisuojattu, sehän on vain tavallinen tyylitelty kirjain. Varmimmaksi vakuudeksi otin ihan toisen F-kirjaimen, f niin kuin fuck.

4 thoughts on “Facebook

 1. Minäkin vierastan hieman Facebookia. Se on ainoa FAMAG-osake jota minulla ei ole. On minulla siellä tili mutta ainoa mihin käytän sitä on Inderesin Osakesijoittaminen-ryhmän seuraaminen ajoittain.

  WhatsApp on Facebookin omistuksessa myös ja sitä tulee käytettyä. Senkin osalta pitää alkaa harkita parempia vaihtoehtoja kuten Discord ja Signal.

 2. Maailma ilman Facebookia olisi varmasti parempi paikka. Seuraavissa linkeissä muutama syy siihen:

  https://yle.fi/uutiset/3-12127112

  https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/757ad4f0-845e-4821-84b2-a7b2c2f4a63e

  Itse käytän sitä ehkä kerran päivässä lähinnä muiden kanssa kommunikoimiseen. En suosittele sitä kenellekään. Instagramia ei ole eikä tule. WhatsApp ei myöskään ole käytössä. Olen mieluummin tavoittamattomissa kuin tavoitettavissa. Ensimmäinen on helpompaa, kun ei ole turhia häiriötekijöitä. Olen kuitenkin koneen ääressä liikaa. Sitä pitäisi vähentää.

 3. WhatsAppiin minut pakotettiin liittymään :-). Kerran kk:ssa vilkaisen ”erään” ryhmän keskustelua. Ärsyynnyin, kun ryhmän ulkopuolinen tuttu laittoi sitä kautta viestiä, hänellä on meilios:ni ja puh.nro:ni. Miksi pitää olla kaikki vempaimet savumerkeistä ja viidakkorummuista alkaen?

  Olen kuitenkin koneen ääressä liikaa. Sitä pitäisi vähentää.” Juuri näin.

 4. Facebookissa voit osallistua kyselyihin, joiden lopuksi maksetaan luottokortilla 1 euron ”käsittelymaksu” ja osallistut samalla leffalippuarvontaan. Seuraavan luottokorttilaskun saapuessa huomaat, että kortiltasi veloitetaan 45 euroa/kk huijarifirman kk-maksua. Näitä on ollut ainakin 10 vuotta. Vaikea uskoa, että Facebook ei pystyisi blokkaamaan näitä pois yhteistyössä Visan/Mastercardin kanssa. Moni näihin hairahtuu, rahat siirtyvät heti jonnekin veroparatiisiin, josta Suomen poliisi ei niitä pysty yleensä palauttamaan. Olet myös hyväksynyt ehdot, joiden rivillä 1252 kerrotaan, että kk-maksu veloitetaan 1 euron lisäksi. Eli olet hyväksynyt kusetuksen epähuomiossa…

  Ylen dokumentissa selviteltiin, keitä ovat nämä ”hornyt” nuoret naiset, jotka lähettävät kiimaisia viestejä suomalaisille miehille Facebookissa. Afrikassa nuoret miehet luovat näitä feikkiprofiileita, juttelevat mukavia viikkokausia ja lopulta aina muutama vähemmän sivistynyt mies sitten lähettää näille rahaa milloin milläkin tekosyyllä… ikuista rakkausta vannoen tietysti samalla.

Comments are closed.

Related Posts