Sijoittajan vuosi 2017 oli hyvä

Sijoittajan reaalituotot olivat vuonna 2017 hyviä lähes kautta linjan. Ainoastaan inflaatiokorjatut korkotuotot jäivät reilusti pakkaselle.

Tyypillinen, osan rahoistaan korkorahastoihin sijoittanut sijoittaja, on saanut noin 3,5% reaalisen tuoton, mitä voidaan pitää hyvänä saavutuksena. Tästä tuotosta ja inflaatiosta maksetaan veroa valtiolle noin 30% ja sijoittajalle jää silloin vielä runsas 2% tosiasiallista tuottoa.

Tietoja laskelmasta:

  • Laskelma perustuu reaaliseen tuottoon, jossa on otettu huomioon 1,5% inflaatio.
  • Osakkeille on otettu huomioon osingot
  • Asunnoille on laskettu 4% vuokratuotto sekä 1,5% nimellinen hinnannousu.
  • Mäntytukille on laskettu 3% vuotuinen kasvu sekä 4% puun hinnannousu.
  • Reaalisesta arvonnoususta, inflaatiosta, osingoista ja korkotuotoista perittävää noin 30% veroa ei ole otettu huomioon
  • Tuotot on laskettu euroissa. Euron 13% arvonnousu suhteessa dollariin on vaikuttanut euroalueen ulkopuolisista osakkeista saatuun tuottoon.
  • Osakkeista ja lainapapereista saadut tuotot on laskettu edullisten indeksirahastojen tuottojen perusteella

 

 

 

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki