Sijoittajien pelkokerroin melko alhainen

Sijoittajien kuumemittariksi tai pelkokertoimeksi kutsuttu SP500-indeksin volatiliteettia mittaava VIX-indeksi on Libyan ja muiden arabimaiden levottomuuksien johdosta hieman kohonnut. VIX käväisi viime keskiviikkona 22:ssa mutta on sen jälkeen hieman jo laskenut. Huoli arabimaiden levottomuuksista ei ilmeisesti ole kovin akutti.

Toistaiseksi VIX ei ole käynyt yhtä korkealla kuin marraskuussa Irlannin kriisin puhumattakaan viime toukokuun Kreikan velkamellakoiden aikaan. Ja Lehman – kriisin aikoina oltiin aivan toisilla kymmneluvuilla. Sijoittajien mielestä kyseessä on siis pikemminkin "myrsky öljylasissa" kuin vuosisadan myrskystä.

Samaan aikaan Reuters uutisoi että amerikkalaisten ekonomistien suurin huoli on valtiontalouden velkaisuus ja hyvänä kakkosena osavaltioiden velkaisuus – ei siis nouseva öljyn hinta.

Tulevaisuus näyttää ovatko ekenomistit ja sijoittajat yhtä pihalla kuin yleensäkin riskien vakavuuden arvioinnissan.

One thought on “Sijoittajien pelkokerroin melko alhainen

  1. Sijoittajien pelkokerron

    Pitää paikkansa, että sijoittajien pelkokerroin on alhainen. Mutta vetoaminen Reutersin uutisiin, että sijoittajien mielialoihin vaikuttaisi USA:ssa valtion ja kuntien velkaisuus on lähes täyttä puppua… Paremmin sijoittajien mielialaa kuvastavat kuitenkin päiväkohtaiset pelot öljyn hinnan noususta, tähän asti ja vieläkin edelleen yli 100 taalan barrelilta. Nimittäin kaikki tietävät sen, että kallis öljy yhdessä nousevan ruuan hinnan kanssa on paha yhdistelmä. Kyseessä on perinteinen INFLAATION pelko, joka hillitsee talouskasvua ja samalla osakkeiden hinnan nousua!

    taphaa

Comments are closed.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com