Suomalainen finanssiala ei osaa myydä tuotteitaan ulkomaille

Suomeen noteeratut sijoitusrahastot kelpaavat suomalaisille sijoittajille mukaan lukien vakuutusyhtiöt ja instituutiot. Tämä on merkki siitä, että rahastojemme tuotot ovat kelpoja.

Mutta rahastojemme myynti ja markkinointi on onnetonta. Finanssialamme ei osaa myydä tuotteitaan kuin ainoastaan Ruotsiin. Muualle maailmaan ei osata myydä eikä markkinoida. Kyseessä on aivan hämmästyttävä osaamattomuuden taso.

Tiedot selviävät Suomen pankin tilastoista.

Suomi olisi kehitysmaa jos kaikki toimialamme olisivat yhtä kelvottomia myyntitaidon osaajia. Onneksi kyseessä on vain yksi alisuorittava toimiala.

Syitä osaamattomuuteen on varmaan monia. Eräänä syynä voi olla se, että sopivasti hinnoiteltuja tuotteita ei ole tarjolla ulkomaisille instituutioille. Hoitopalkkiomme ovat liian suuria ja ulkomaiset tänne sijoittavat instituutiot ostavat mielummin itse suoraan pörssistä kuin käyttävät suomalaisia asiantuntijoita. Tämä on kuitenkin vain spekulaatiota, onhan suomalaisille vakuutusyhtiöillekin tarjolla kohtuuhintaista varainhoitoa. Eivät ne muuten makuuttaisi lähes kolmeakymmentä miljardia suomalaisissa rahastoissa. Kyse on jostakin muusta, kenties luottamuksen puutteesta suomalaisia rahatoyhtiöitä kohtaan taikka vain yksinkertaisesti puutteellisesti tehdystä markkinointityöstä.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.