Suomalaiset yritykset uskaltavat ottaa lainaa ja investoivat kasvuun

Yrityksemme investoivat innokkaasti ja yrityslainakantamme on Suomen Pankin 31.5 kuukausitiedotteen mukaan kasvanut nopeammin kuin euroalueella keskimäärin. Yrityslainakannan vuosikasvuvauhti oli  8,1 prosenttia kun samaan aikaan euroalueen keskimääräinen vuosikasvu jäi 0,5 prosenttiin. Yritykset uskovat tulevaisuuteen ja yrityslainakannan vuosikasvu onkin vuoden  2012 aikana ollut nopeampaa kuin missään muussa euroalueen maassa.

Asuntolainakanta ja keskikorko (Lähde: Suomen Pankki)

Asuntolainakannan kasvu on sen sijaan alhaisesta korosta huolimatta maltillisempaa kuin vuosina 2005…2008. Euromääräisten asuntolainojen kanta oli huhtikuun lopussa 83 mrd. euroa ja sen keskikorko 2,26 %. Asuntolainakannan vuosikasvu pysyi lähes ennallaan huhtikuussa ja oli 6,3 %. Kotitalouslainoista oli huhtikuun lopussa kulutusluottoja 13 mrd. euroa ja muita lainoja 15 mrd. euroa.

 

Related Posts

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com