Suomen OMXH25 yritysten liikevaihdot laskivat reaalisesti noin 16%

Sijoittaminen Talous

Laskin Mikon mallin mukaan suomalaisen tuloskauden Q3/2023 oleelliset parametrit:  OMXH25 yritysten liikevaihdot laskivat keskimäärin 12% ja tulokset 37%.  Inflaatiokorjatut, reaaliset pudotukset ovat hieman suurempia. Reaaliset pudotukset olivat liikevaihdon osalta 16% ja tulosten osalta 40%.

Laskelmasta on jätetty pois seuraavat yritykset:

– Fortum sen vuoksi, että viime vuoden luvut olivat luultavasti vertailukelvottomia

– Nordea sen vuoksi, että Nodean tulos ei oikein hyvin kuvaa taloudellista toimeliaisuutta vaan pikemminkin korkotason nousua

– Sampo ja Outokumpu eivät ole vielä antaneet tuloksiaan

Keskiarvot on laskettu summaamalla kaikkien yritysten tulokset/liikevaihdot yhteen ja laskemalla keskimääräiset kasvuluvut näiden yhteenlaskettujen liikevaihto-/tulos- lukujen perusteella.

Tuloskausi oli näiden lukujen valossa minun mielestäni alavireinen ja perustelee hyvin pörssin tunnelman. Suomen pörssissä on paljon investointihyödykkeitä tuottavia yrityksiä. Näiden markkinat romahtavat yleensä etupainoitteisesti silloin kun lähestytään taantumaa. Niin näyttää nytkin käyneen.  On hyvin mahdollista että tulollaan oleva taantuma ei enää laske Suomen pörssin arvostustasoja yhtä paljon kuin muita pörssejä.

 

2 thoughts on “Suomen OMXH25 yritysten liikevaihdot laskivat reaalisesti noin 16%

  1. Hei, Taulukossa näkyy vain 21 yhtiötä. Loput 4 eivät mahdu kuvaan.

Comments are closed.

Related Posts