Suomen talouskasvu Euroalueen nopeinta (Q4/2010)

Suomen kansantalouden kasvu oli Q4/2010 aikana Viron jälkeen nopeinta Euroopassa. Maailmanpankin tietoihin perustuvasta tilastosta käy selvästi ilmi kuinka velkaantuneet maat (Kreikka, Irlanti, Portugali) kärsivät supistuvista talouksista. Syy on yksinkertainen; velalla keinotekoisesti pöhötetty palkkataso ei ole kilpailukykyinen. Työn tuottavuus on heikompaa ja vientiyritysten toimintaedellytykset kärsivät. 

Bruttokansantuotteen kasvu 4Q/2010 (Lähde:  tradingeconomics.com / maailmanpankki)

Kaikenkaikkiaan Euroalueen kasvu oli heikkoa. USA:n talous sinnitteli 3% kasvussa, mutta se selittyy liittovaltion velkaantumisella. Liittovaltio ottaa maailmanpankin mukaan velkaa 8,9% bruttokansantuotteesta ja koko kasvu perustuu velanottoon. 

Tärkeimpien markkina-alueiden kasvu Q4/2010 (Lähde:  tradingeconomics.com / maailmanpankki)

Euroalueen valtiot velkaantuvat tradingeconimies.com mukaan 6,3% nopeudella, mutta Euroalueen eduksi on laskettava, että täällä asioihin on tartuttu toisin kuin USA:ssa, jossa Obaman hallinto ei vielä halua kuunnella keskuspankinsa varoitusta.

Related Posts

Talous Yhteiskunta

Kiinasta

Viime päivinä markkinat ovat hermoilleet Kiinan kehityksestä, eikä suotta.

Jos suoraan sanotaan, en ole koskaan ymmärtänyt, miten ihmeessä maailmanhistorian tuhoisinta hallitsijaa Maoa rajattomasti ihaileva kommunistinen valtio

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com