Tämä kauppa on hieno lisä asiakassalkkuumme

Nokia Siemens Networksin pääjohtaja Rajeev Suri kiteytti lehdistötilaisuudessa 1.2 miljardin dollarin yrityskaupan: ”Tämä kauppa on hieno lisä asiakassalkkuumme”. Hän puhui yhdessä Motorolan pääjohtajan Greg Brownin kanssa kaupasta, jossa Nokian ja Siemensin yhteinen verkkoteknologiaan keskittyvä yhtiö ostaa Motorolan verkkoliiketoiminnot.

Rajeev Suri, Nokia Siemens Networks

Toki muitakin syitä valtavaan yrityskauppaan Rajeev Suri mainitsi, kuten suuruuden edut, teknologia ja osaavat ihmiset, mutta Nokian kannalta kyse on asiakkaiden ostamisesta.

Nokia Siemens Networks saa esimerkiksi Wimax-teknologiaa, joka on jäämässä marginaaliseksi neljännen sukupolven verkoksi, CDMA-teknologiaa, josta operaattorit ovat siirtymässä neljännen sukupolven tuotteisiin ja LTE-teknologiaa, johon Nokialla on omaakin osaamista.

Sen sijaan asiakkaiden hankkiminen – jopa tällä hinnalla – voi olla järkevää paitsi Networksin kannalta, myös emo-Nokian kannalta. Nokian matkapuhelimia ja Networks-liiketoimintaa pidettiin pitkään samassa yhtiössä, koska asiakkaat olivat samoja operaattoreita.

Nokia Siemens Networks saa Motorolalta 7500 työntekijää, joista moni on tekemisissä amerikkalaisen, kiinalaisen tai japanilaisen operaattorin kanssa. Asiakassuhteita siirtyy yhteensä 50. Erityisesti Yhdysvaltojen markkinoilla takelteleva Nokia pyrkii hyötymään suhteista, jotka ovat nyt olemassa Yhdysvaltojen suurimman operaattorin Verizon Wirelessin kaikille osastoille.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne