Tässä ohjeet asunnon vuokraamista varten

Asunnot ja metsä

Asunnon vuokraaminen on kohtuu helppoa eikä siihen liittyvää paperityötä kannata pelätä.  Jos kuitenkin haluat tehdä asuntosijoittamisen vaivattomaksi, voit käyttää vuokravälitysyrityksiä. Heidän palkkionsa ovat yleensä noin kuukauden vuokra.  Palvelu toimii avaimet käteen -periaatteella eikä sinun ei tarvitse muuta kuin allekirjoittaa toimeksiantosopimus ja vuokravätysyritys hoitaa kaiken muun puolestasi. Suurimmat vuokravälitysyritykset takaavat ensimmäisen vuoden vuokratulosi ja tämä tekee vuokranvälityksen käyttämisestä turvallisempaa.

Asunnon voi vuokrata itse, jos on valmis näkemään hieman vaivaa. Hyvässä kaupungissa sijaitsevaan asuntoon saa nopeasti vuokralaiset, kunhan asunnon vuokra on alueen yleisen vuokratason mukainen.  Ilmoitus Oikotiellä, Vuokraovessa tai muussa verkkopalvelussa riittää. Pitää kuitenkin yrittää olla tarkkana vuokralaisen valinnan suhteen.

Tässä muistilista asunnon vuokraamista varten:

  1. Tarkista luottotiedot esimerkiksi asiakastieto.fi palvelun avulla. Tarvitset tätä varten tulevan vuokralaisen sotu tunnuksen.
  2. Edellytä vuokralaiselta kahden kuukauden vuokravakuus. Vuokrasopimukseen on hyvä kirjata, että vakuus annetaan kaikkien sopimuksesta johtuvien velvoitteiden täyttämisen turvaamiseksi.
  3. Muista mainita vuokarsopimuksessa, että vuokralaisen on otettava kotivakuutus.
  4. Käytä vuokrasopimuksessa kirjallista vuokrasopimuspohjaa. Löydät hyvän pohjan kun googlaat hakusanalla ”vuokrasopimuspohja”. Täyttäkää pohja huolellisesti vuokralaisen kanssa. Kannattaa mainita mitä on sovittu kotieläimistä, tupakoimisesta, vuokran korottamisesta ja kaikesta oleellisesta.
  5. Seuraa vuokranmaksua. Vuokra voi joskus jäädä maksamatta ilman että asiasta on sovittu. Silloin sinun kannattaa muistuttaa asiasta vuokralaiselle tekemällä ”varoitus irtisanomisesta” tai tehdä vakavammissa tapauksissa ”ehdollinen irtisanominen”.
  6. Voit halutessasi tarkistaa yhdessä vuokralaisen kanssa asunnon kerran vuodessa.
  7. Tarkista että olet saanut vuokravakuuden ennen kuin luovutat asunnon.
  8. Tee sisään- ja ulosmuuttotarkistukset yhdessä vuokralaisen kanssa. Ota myös valokuvat huoneistosta ennen vuokrasuhteen alkamista.
  9. Vastaa vuokralaisen toivomuksiin ripeästi ja palvele vuokralaista niin kuin hän olisi asiakkaasi. Näin varmistat hyvät suhteet vuokralaisesi kanssa ja kaikki sujuu silloin yleensä jouheasti.

Näillä ohjeilla pärjäät luultavasti hyvin.

Kuvan lähde:  wikimedia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Related Posts

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com