Home bias

Sijoittaminen

Termi on määritelty esim. tuossa. Nojaaminen yhteen maahan, jollaiseksi EU:nkin vallan hyvin voi laskea (siis onko USA varmasti vain yksi kansatalous?), sisältää riskin.

Toisaalta me kaikki tietysti tunnemme joitain alueita toisia paremmin. Suomi ja Ruotsi ovat esim. metsä- ja metalli- (”teknologia-”) teollisuuden aloilla melkoisia tekijöitä, joten aina ei tarvitse lähteä ns. Itämerta edemmäs kalaan.

Hämmästyin kuitenkin melkoisesti AP:n juttua, jossa vertailtiin ruots. vaatefirma H & M:ää ja meikäläistä Marimekkoa. Teksti on ingressin jälkeen maksumuurin takana, mutta en minä sitä referoikaan.

Ei tarvitse olla edes minun tasoinen muotiguru (tuulipuku) tietääkseen, että Marimekko on pieni ja molemmat osakkeet kovin kalliita.

Kun Suomi ei ole mikään muotimaailman keskus, vaan sen takahikiä, katsoin OP:n verrokkeja Marimekolle. Sekin vertailu on vain asiakkaille, mutta tuossa on julkinen arvio firmasta nimeltään Guess?. PE on murto-osa em. kahdesta skandien vaatefirmasta, eikä Guesskaan ole kovin suositeltu, suositukset linkin oik. marginaalissa.

Kuva lienee tarpeeksi ”kotikutoinen”

Sijoittamisen perusteet

One thought on “Home bias

Comments are closed.

Related Posts