Tuloskausi on aikaansaanut suuria eroja yritysten kurssikehitykseen

Sijoittaminen

Q1 raportin antaneista yrityksistä osa on kasvattanut pörssiarvoaan yli kymmenen prosenttia, mutta monien arvot ovat pudonneet viimeisen kuukauden aikana. Erot ovat suuret.

Menestyjien kärjessä on paljon hyviä tuloksentekijöitä; hyviä yhtiöitä jotka tuottavat kaikkina aikoina hyvää osinkovirtaa kuten Huhtamäki, Telia, Kemira ja UPM.  Tuloksentekokyky on arvossaan nyt kun inflaatio uhkaa ja korot ovat nousussa.

Osa eroista liittyy Ukrainan sotaan. Pörssiarvoaan ovat menettäneet erityisesti monet liiketoimintaansa sodan takia menettäneet kuten Nokian Renkaat ja Ponsse.

OMXH25 indeksi on viimeisen kuukauden aikana noussut kolmisen prosenttia. Tuloksestaan kertoneet yritykset ovat kenties pärjänneet hieman heikommin, mutta ero on niin pieni että kyse voi olla sattumasta.

Vastaa

Related Posts

Talous

Tuottajahinnat laskussa

Sijoittamisen nurinkuriselta vaikuttaviin ulottuvuuksiin kuuluu, että lähtökohtaisesti huonot uutiset voivat olla osakemarkkinoille myönteisiä. Kuten eilen julkistettu Yhdysvaltojen uusien työpaikkojen määrä, joka laski syyskuussa selvästi elokuusta.

Se

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com