Työhyvivointia on hyvä mitata ja tulokset kannattaa kommunikoida kaikille työntekijöille

Kevyttä
0

Työhyvinvointia on hyvä mitata jatkuvasti ja tulokset kannattaa kertoa organisaatiolle.  Työtoveri voi silloin tukea kollegoitaan ja esimies voi silloin osata panostaa työhyvinvoinnin kannalta tärkeisiin asioihin. Ongelmiin löytyy usein apua kun ne tiedetään.  Työhyvinvointi on jokaisen tiimin, osaston ja yksikön yhteinen asia. Tämä viisaus löytyy rivien väliin piilotettuna Maija Vänskän tuoreesta väitöskirjasta ”Työhyvinvointi ja sen kehittäminen julkisessa organisaatiossa”.

Väitöskirja kertoo suuren julkisen organisaation työhyvinvoinnin kehittämisestä

Väitöskirja käsittelee työhyvinvointia ja sen kehittämistä suuressa julkisessa organisaatiossa.  Työhyvinvointiin liittyvät ongelmat ovat yleensä pahimpia suurissa organisaatioissa kun taas pienissä organisaatioissa ihmiset viihtyvät paremmin.

Tutkimuksessa vastataan seuraaviin tutkimusongelmiin: ”Millaiselta näyttää julkisen organisaation hankemuotoinen työhyvinvoinnin kehittäminen?” sekä ”Millaisia tuloksia julkisen sektorin organisaation hankemuotoisella työhyvinvoinnin kehittämisellä voidaan saavuttaa?”

Tutkimuksen tieteellisenä tuloksena toimivat työn teoriaosassa käsiteltävät työhyvinvointiin liittyvät teoreettiset kehikot, joiden avulla luotiin uutta ymmärrystä hankemuotoisen työhyvinvoinnin kehittämisen mahdollisuuksista ja haasteista. Hankintaosaamisen tasoa pidetään väitöskirjassa keskeisenä työhyvinvointihankkeen onnistumista ennakoivana tekijänä (työnhyvinvoinnin kehittämishanke ostettiin ostopalveluna).

Työn käytännön kontribuutiona tarjotaan työhyvinvointihankkeen asiakirja- ja kyselyaineiston analyysiin perustuvia hankintakriteereitä. Hankintakriteereissä esitetään useita vaatimuksia sekä palveluntuottajalle että -ostajalle. Hankintakriteerien lisäksi korostetaan hankkeen tulosten mittaamista. Tutkimus haluaa osoittaa, että työhyvinvoinnin hankemuotoiseen kehittämiseen kannattaa panostaa, sillä näin syntyy tunne henkilöstöstään muutostilanteissa välittävästä organisaatiosta.

Väitöskirja on tapauskuvaus siitä mitä tapahtuu kun hyvinvoinnin kehittäminen ostetaan ulkopuolelta

Väitöskirjaa lukiessa oppii ymmärtämään suuren organisaation työhyvinvointiin liittyviä ongelmia. Varsinkin niitä tilanteita kun työhyvinvointi ostetaan ulkopuoliselta hankkeen toteuttajalta.

Väitöskirjasta saa sellaisen kuvan, että suuret julkiset organisaatiot ovat aika lailla ymmällään ja eksyksissä siitä, miten työhyvinvointia pitäisi kehittää.

 

Kuva Nico Franz Pixabaystä

 

Related Posts

"Minä voinkin ottaa nämä rahat"
Yhteiskunta

Mikro- ja makrotason horisontaaliset tulonsiirrot

Terve yhteiskunta pitää huolta kaikista jäsenistään. Siihen tarvitaan myös tulonsiirtoja. Perinteisesti oikeistossa tulonsiirtoja pyritään kutistamaan kun taas vasemmistossa niitä halutaan lisätä. Tulonsiirrot ovat tarpeellisia, mutta

Sijoittaminen

Suomalaisten yritysten tunnusluvut löytyvät piksun työkalut valikosta

Suomalaisten yritysten tunnusluvut on laskettu valmiiksi piksun TYÖKALUT -> ARVOSTUSKERTOIMIA sivulle:

S/P%  =  (S)ales per (P)rice.    Liikevaihto suhteessa markkina-arvoon (milj.) prosentteina. Joidenkin yritysten tekemä lisäarvo

Yhteiskunta

Yrittäjästatuksella (esim toiminimellä) toimimista helpotetaan ja sähköiset alustat voivat tarjota yrittäjästatuksella toimiville urakoita

Euroopan unioni on säätänyt alustatyödirektiivin, jonka mukaan alustatyötä (ja muita urakoita) tulee voida tehdä niin yrittäjänä kuin työsuhteessakin.

Monet maat, kuten Suomi, ovat pyrkineet pakottamaan kansalaisiaan

Sijoittaminen

Euroopan keskuspankin mukaan kulta on hyvä arvon säilyttäjä silloin kun ajat ovat levottomat

Euroopan keskuspankki kertoo raportissaan sijoittajille tärkeää informaatiota kullan soveltuvuudesta sijoitusinstrumentiksi:

Fyysinen kulta on antanut hyvää suojaa osakemarkkinoiden volatiliteettiä, talouspolitiikan äkkikäänteitä ja geopoliittisia riskejä vastaan.
Turvallisimpia