Ulos toimistosta

 

Kirja käsittelee tärkeää suomalaisten yritysten perusongelmaa: tuoteideoita kyllä löytyy vaikka kuinka paljon, mutta kaupallistaminen ontuu.

Kirjassa painotetaan tuotteen pikaisen testaamisen tärkeyttä prototyyppien yms. avulla. On tärkeää saada asiakas mukaan kehittämisprosessiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tästä on helppo olla samaa mieltä.

Kirja on ilmeisesti suunnattu teknologiayrittäjille ja esimerkit tulevat myös enimmäkseen tästä maailmasta. Esimerkit ovat pääosin hyviä, esimerkiksi  IBM:n puheentunnistustoiminnon testaus ja Itella Ipost. Myös Applen ratkaisu kännykkäkameran hitausongelmaan on mielenkiintoinen ja luova.

Numeromiehenä olisin kaivannut enemmän numeerista aineistoa budjeteista, kaupallistamisen kustannusten arviointia jne.

Jonkin verran olisin kaivannut myös tietoa näiden ideoiden soveltamisesta palveluiden tuotteistamiseen.

Perusyrittäjille teksti saattaa olla liian monimutkaista. En usko, että he jaksavat kovin paljon paneutua asiaan tämän kirjan avustuksella. Heille voisi ehkä tarjota kirjan pohjalta koulutusta.

Kirjaa voi suositella erityisesti uusille teknologiayrittäjille. Uskon, että näillä periaatteilla heidän mahdollisuutensa onnistua hankkeissa paranevat huomattavasti.

Related Posts