USA:n korkotuotot hipovat jo 4% tasoa

Sijoittaminen

Ville Korhonen/Nordea tuo oheisella videolla esille, että USA:n pitkät korot ovat lyhyitä alempana. Markkinat odottavat että keskuspankki on nostanut lyhyitä korkoja yli sen mitä pitkällä aikavälillä on kestävää ja että aikanaan lyhyet korot laskevat alle pitkien korkojen nykyisen 4% tason.

Tämä vuosi on ollut sijoittajalle vaikea. Joukkolainojen arvot ovat laskeneet samalla kun korot ovat nousseet. Mutta näkymät ovat parantumassa. Korot ovat anteliaammat kuin pitkään aikaan ja tarjoavat jo mielenkiintoisen vaihtoehdon.

Varovaisuus on silti paikallaan. 10 v korot ovat edelleen nousussa ja voi olla että kannattaa edelleenkin odottaa ainakin siihen asti, että pitkien korkojen nousutrendi katkeaa.  (Piksu Toimituksen huomio)

 

One thought on “USA:n korkotuotot hipovat jo 4% tasoa

  1. Velkakirjasijoittajien kissanpäivät voivat alkaa jo huomenna Yhdysvalloissa. Fed pitää ylimääräisen kokouksen silloin. Kyseessä taitaa olla rahoituslaitosten Fediltä saamien lainojen koroista. Käytännössä rahoitusmarkkinoiden kyky lainata helpottuu minkä voisi olettaa laskevan korkoja myös muilla markkinoilla.

    Linkki

Comments are closed.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija