Valmistautuminen ja puheet

Ihmeellisiä nämä politiikot. Vähän aikaa sitten kaikki johtavat poliitikot olivat sitä mieltä, että Kreikka tai mikään muukaan maa ei poistu eurosta. Nyt muutaman kuukauden päästä pohditaan toisin.http://www.talouselama.fi/uutiset/zyskowicz+ylelle+tama+tukipakettipiikki+pitaa+panna+poikki/a2140214

 

Ja samaan aikaan ihmetellään kun Soinin kannatus nousee. Toinen kumma juttu oli Tuomiojan puheista noussut kohu. Tietenkin ja toivottavasti on myös varauduttu jollainlailla, edes miettimällä, hajoamisen vaihtoehtoa. Siksi kai noita tukipaketteja on tehty ettei euro hajoa. Ei maailma tunnu yhtään turvallisemmalta jos johtavat poliitikot huutavat samaa virttä yhteen ääneen kun kaikki tietävät, että muualla puhutaan toisin. Ihme hommaa poliitikkojen puheet. Johtaviin poliitikkoihin pitäisi pystyä luottamaan ja siksi heidän pitäisi myös julkisuudessa kertoa eri mahdollisuuksista. Ei vain jankata Suomen etua (Katainen) tai työllisyyttä (Urpilainen) vaan kertoa myös epävarmuudesta ja vaihtoehdoista. 

Perinteellisesti sanotaan, että poliitikot antavat varmuuden ja tiede epävarmuuden ja epäilyn. Ei tuota pitäisi kuitenkaan ottaa noin tosissaan. Kyllä poliitikko saa epäillä ja täytyykin epäillä jopa vallassa. Jos epäilyä ei sallita, niin kuka viitsii muuten vallassaolijoita kuunnella kuin toivoen, että he antaisivat vallallaan jotain hyvää itselle. Puheet riippuvat asemasta, ei ihmisestä ja päättäjiä demokratiassa valitaan, ei asemia. Pääministeri meillä on riippumatta vaalituloksesta. 

Urpilainen ja Katainen voisi ja heidän täytyisi kertoa kuinka valtiomme on valmistautunut mahdolliseen valuutta-alueen hajoamiseen. Kertoohan armeijakin, että se on ostanut panssarivaunuja ja ohjuksia suojellakseen maamme koskemattomuutta, vaikka he eivät ketään syytä tänne hyökkäämisestä. Se kuulemma armeijan osalta luo turvallisuutta, että tiedetään varautumisemme olevan uskottavaa ja laaja-alaista. Eikö talousalueessa ole sitten samajuttu? Kun mitään ei kuulu, niin ilmeisesti valmistautuminen on hallituksen ja eduskunnan yhteinen rukoushetki eduskunnan avajaisissa. 

Related Posts