Valtataistelu Findasta, osa 2.

 

Kerroin aiemmin valtataistelun silloisesta tilasta. Samoja konsteja eli valtakirjan keräämisiä voi käyttää useampikin taho.

Sain 31.1. OTC-sijoitus Oy:n lähettämän kirjeen, jossa puolestaan he pyytävät valtakirjaa Finda Oy:n yhtiökokoukseen 27.2. Kuten arvata saattaa, näkemykset ovat kovin erilaisia kuin ed. kirjeessä. Uuden kirjeen mukaan Linnainmaan ryhmä pitää Findassa valtaa äänivaltaisten osakkeiden voimin (ääniero 20-kertainen), vaikka omistaa vain 2 % Findan osakkeista. Kirjeen mukaan Findan nykyinen tj ja hallitus aikovat käyttää DNA:n myynnistä saadut varat uusiin sijoituksiin ICT-alalle.

Kirjeeseen on saatu varsin vakuuttava näkökulma. Findan edeltäjien Lännen Puhelimen ja Satakunnan Teletiedon ex-tj:t Tapani Mikola ja Veikko Naire esittävät seuraavaa: ”Findan suunnitelma hankkia uusia omistuksia ICT-alan yrityksistä on omistajan näkökulmasta liian iso riski. Nyt on tullut aika lunastaa ne lupaukset, jotka osakkeenomistajille aikanaan annettiin, ja palkita omistajien kärsivällisyys kasvavien, veroneutraalisti toteutettujen osinkojen muodossa.”

DNA:han päättyy puhelinosuuskunnista lähtenyt kehitys. ICT-ala on siksi labiili ala, etten Findan suunnitelmista innostu, vaan lähettänen valtakirjan OTC-sijoitukseen.

7 thoughts on “Valtataistelu Findasta, osa 2.

 1. J.Vaheelle

  Aurejärvet eivät omista PHP Holdingin 24,5% Findan osakkeet siirrettävästä Rival-rahastosta yhtään osaketta. Kaikki rival-osakkeet ovat PHP Holdingin omistuksessa (PHP 100% ja Aurejärvet 0%). Aurejärvet ovat tässä casessa vain ja ainostaan pennittömiä ääntä käyttävä taho. Miksi näin on`? Sitä voi kysyä PHP-Holdingista, esim Ottetelalta. OTC taas on sukulaisuussuhteessa Aurejärvien kanssa ja toimii Aurejärven kanssa yhdessä myös tässä Finda valtausasiassa. Arvoisa J.Vahe. Tähän asiaan liittyy asioita, joista et tarkalleen ole edes tietoinen ja siksi esim. valtakirjasi antaminen OTC:lle perustuu vähäisiin faktoihin.

  1. Virheelistä tietoa kommentoijan tekstissä

   Blogin kirjoittajalta asiantunteva teksti. Sen sijaan kommentoija ei näytä olevan perillä siitä mitä kirjoittaa. Ilmeisesti Pikku Pekka levittelee Japin kanssa virheellisiä tietoja pitkin Turun Sanomia Kaismojen ja Aurejärvien sukulaissuhteista, jonka jo lauantain Turun Sanomatkin oikaisi. Kommentoijan teksti kokonaisuudessaan virheitä täynnä. 

 2. Mä lähtisin varovasti luottaa

  Mä lähtisin varovasti luottaa Rivaliin tässä taistelussa kuitenkin enemmän. Finda osoitti jo ihan riittävää ammattitaitoa Luuri Oy:n lähettämällä valtakirjalla.

 3. Kävin Rivalin järjestämässä

  Kävin Rivalin järjestämässä tiedotustilaisuudessa, niin siellä tuntui olevan enemmän jalat maassa tunnelma kuin mitä Luurissa nyt suunnitellaan. Olen samaa mieltä siitä että sijoitukset ict-yrityksiin ovat melko iso riski osakkeenomistajille, telakasta puhumattakaan.

  1. Luuri, Rival ja telakka?

   Hei, minä en Rivalin Raision tilaisuudessa ollut. Siis täsmennätkö yst. tätä telakka-juttua, en Satakunnan asioita kovin paljon seuraa?

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan