Veckans Affärer: Vauhdikas lääkeyhtiö ja Teknolistautuja

Veckans affärer suosittelee Medivirin osakkeen ostoa ja osallistumista Transmoden antiin.

VA näkee Medivirissä jännittävän tulevaisuusprojektin. Suurin potentiaali on yhtiön Hepatiitti- C lääke TMC-435 joka on tällä hetkellä kolmosvaiheen kliinisissä testeissä. Jos tulokset ovat yhtä lupaavia kuin kakkosvaiheessa odotetaan hyväksyntää ja markkinoilletuloa kahden vuoden sisällä. Silloin Medivir voi saada 1.2 .. 2.4 Miljrdia kruunua/vuosi royalty-tuottoja yhteistyökumppaneiltaan. Yhtiöllä on myös muita tuotteita, mm Suomessa ja Ruotsissa lanseeraatu suuhaavaumiin käytettävä Xerclear.

VA:N mukaan Medivirin ostotarjous Biophausiasta on hyvä ja tuo lisää vakautta ja kassavirtaa. Biophausialla on ollut rahoitusongelmia, mutta on nyt rönsyjen siivoamisen jälkeen hyvässä kunnossa.

Kuituverkkoratkaisuihin erikikoistuneen Transmoden  antiin kannattaa VA:n mukaan osallitua. Yhtiö on saanut hyvän jalansijan pienempien operaattoredien projekteissa. Nämä projektit ovat usein liian pieniä suurille pelureille kuten Erikcssonille. Kun Transmode on sitten saanut jalansijaa on asiakkaat lukittuja yhtiön teknologiaan kun kapasiteetin nosto on ajankohtaista. Yhtiö on kasvanut 2006-2010 mukavaa 17% vuosivauhtia.  P/E 14 ensi vuoden tulokselle korkeimmalla antihinnalla ei ole kovin korkea velattomasta teknologiayhrityksestä, eritysiseti verrattuna Ericssonin kertoimeen 22.

Related Posts