Veckans Affärer: Viikon 47 osakesuositukset

Osta Getinge ja Stora Enso. Tässä lyhykäisyydessä  VA:n tämänviikoiset suositukset.

 

Getinge (Osta, tavoitekurssi 170 SEK): Viimesin kvartaaliraportti on ehkä kasvuhakuisille sijoittajille lievä pettymys. Myynti laski 5% ja uudet tilaukset 4%.  Tähän on syynsä. Yhtiö ei ole lansaarannut uusia tuotteita tänä vuonna kehitysprojektien viivästyttyä. Ensi vuonna tilanne on jo toinne ja uusita tuotteista saadaan vetoapua. VA ennusta p/e-tason vuodelle 2010 asettuvan 15 kieppeille, mikä on halpaa, puhumattakaan 2011 kertoimesta 14.

Stora Enso  (Osta): Viimeisin kvartaaliraportti ylitti ennusteet roimasti tuloksen suhteen. Nousevat massahinnat ovat eduksi Storaensolle joka on massan nettomyyjä. Arvostustaso on nyt hyvin matalalla tasolla, p/e 10 tälle vuodelle on alle teollisuusalan keskiarvon.

VA näkee myös mahdollisuuksia konsolidoinnille esimerkiksi Norske Skog ja Holmein kanssa, jolloin voitaisiin päästä ylikapasiteetista eroon.

Osakekurssi voi heilua lähiaikoina, mutta ainakin 3-4% osinkotuotto rauhoittaa mieltä.

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki