Vientiteollisuusosakkeilla parhaat näkymät (?)

Globaalit osakesektorit ovat viime kesän suhdannekäänteessä käyttäytyneet totutulla tavalla; protektiiviset sektorit kuten terveydenhuolto ja kulutustavarat ovat pärjänneet muita paremmin nyt kun markkinat hinnoittelevat tulevaa taantumaa. Ainoan merkittävän poikkeuksen normaalista muodostaa protektiivisiin lukeutuva pankkisektori, jolle markkinat hinnoittelevat erityisiä tappioita.

Globaalien osakesektorien kehitys (Lähde: Google)

Onko nyt oikea aika ostaa protektiivisia osakkeita? Ei välttämättä. Markkinat ovat jo hinnoitelleet taantuman, ja jos osakkeet kiinnostavat, niin nyt voi olla oikea aika ostaa maailmanmarkkinoilla toimivia vientiteollisuuden syklisiä yrityksiä; juuri niitä sektoreita, jotka ovat pahiten kärsineet.

Vertailussa käytetyt instrumentit (EXI, MXI, WOOD, IXJ, IXG, RXI) ovat maailmanlaajuisia indeksejä seuraavien indeksiosuus ETF rahastoja. Niitä noteerataan USA:ssa ja ne ovat myös suomalaisten sijoittajien ulottuvilla.

Related Posts

Yhteiskunta

Suomen oikea tie

Vaikka olenkin osoittanut kärsimättömyyttä sille tahdille, millä Suomen turvallisuuspolitiikkaa on uusittu, kyllähän minä – ihan vakavasti puhuen – olen realiteetit ymmärtänyt.

Vielä viime vuonna suomalaisten enemmistö

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com