Osa kansainvälisistä sijoittajista varautuu kurssiromahdukseen

Sijoittaminen

Sijoittajatietoa tarjoava Game of Trades muistuttaa, että yleensä osakkeiden arvostustasojen romahdukset tapahtuvat samanaikaisesti koronlaskujen kanssa. Odotamme nousukauden alkua, mutta  toivo paremmasta voi osoittautua ennenaikaiseksi, jos Game of Trades analyysiin on uskominen.  

Tässä syitä pelkoihin:

    • Suuremmat osakekurssien laskut ovat ajoittuneet siihen vaiheeseen kun keskuspankkikorkoja lasketaan
    • Sekä koronlaskut että laskevat osakekurssit ovat molemmat seurausta päälle vyöryvästä taantumasta.
    • Tärkeä taantuman indikaattori, USA:n työttömyys, on orastavassa nousussa. Kohoava työttömyys lisää turvattomuutta ja vähentää kulutusta, joka taas tarkoittaa heikkenevää talouskasvua joka taas merkitsee lisää työttömyyttä.
    • Ammattisijoittajat ovat varautuneet mahdolliseen kurssilaskuun pienentämällä salkuunsa suhteutetun velkavivun pienemmäksi kuin kertaakaan vuoden 2001 jälkeen.

Game of Trades analysoi terävästi USA:n taloutta ja sen vaikutuksia USA:n sijoitusmarkkinoihin. Mutta toisaalta Game of Trades on aiemminkin soittanut hälytyskelloa turhaan, eivätkä kaikki jaa heidän pessimististä näkemystään.  Miksi siis kannattaisi tällä kertaa reagoida? Tämä on hyvä kysymys johon jokaisen pitää itse omalta osaltaan vastata.

2 thoughts on “Osa kansainvälisistä sijoittajista varautuu kurssiromahdukseen

  1. Tämän sivuston analyysi on tosiaan mielenkiintoista. Ennusteiden osuvuudesta en ole toistaalta löytänyt näyttöä. Otsikot noissa vidoissa ovat olleet räväköitä vuodesta toiseen.

    Yleisesti Youtubessa on joukko kanavia, jotka julkaisevat käytännössä pelkästään ‘pelottelevia’ arvoita pörssin tulevaisuudesta. Ilmeisesti pelko kerää hyvin klikkejä.Toisena esimerkkinä Bitcoin kanavat, joilla jokainen video päätyy siihen, että jokaisen pitäisi ostaa Bitcoinia heti, eikä koskaan myydä 🙂 Ei vaadi kauhean paljon älykkyyttä ymmärtää noiden vidoiden tekemisen motiivit.

    Pörssiromahdus tulee varmasti lähivuosina, mutta ajankohta taitaa tulla yllätyksenä myös tuon Game of Trades sivuston analyytikoille. Parempi olla jatkuvasti mukana markkinoilla, hajautetulla salkulla ja romahduksissa lisää ostaen.

Vastaa

Related Posts