Affärsvärlden: 3 kuuma osaketta

Keskiviikon numerossaan Affärsvärlden suosittelee osallistumista Karolinska Developmentin listautumisantiin, ja Know It:n sekä Cisionin osakkeiden ostoa.

Karolinska development listataan pian Tukholman pörssiin. Affärsvärlden pitää listautumisantia edullisena ja suosittelee osallistumista. Sijoitusyhtiöllä on 24 toimivaa yhtiötä salkussaan. Pääpaino on Karolinska Instituutin perututkimuksiin perustuvissa hankkeissa. Kuusi hanketta on edennyt kliinisissä kokeissa faasi kakkoseen jossa tehdään kokeita ihmisillä. Lehti pitää antia edullisena koska hinta on alhaisempi kuin edellisissä rahoituskierroksissa. Lääketutkimus on riskipitoista, mutta hajautettu projektisalkku vähentää riskiä. (Börsveckan sensijaan suositteli odottomista, toim huom.)

Know It on IT-konsultti jonka tulos ja liikevaihto ovat kehittyneet tasaisesti. Osake on edullisempi kuin seala keskimäärin. Affärsvärlden suosittelee ostoa. Suhdanteet ovat nyt It-konsulttien puolella , kysynta on vahvaa ja hinnat nousussa. Kun yhtiö on kriisivuotta 2009 lukuunottamatta kasvanut 20-40% vuositasolla on p/e-suhde 10 erittäin alhainen. 100 SEK kurssi on perusteltu lehden mukaan. 2.75 SEK osinko, yli 3% tuotto ei sekään haittaa.  (yhtiö on kasvanut yritysostoilla jotka rahoitetaan pitkälti omilla osakkeilla, joten EPS ei suinkaan kasva samalla vauhdilla, toim. huom.)

Lehtiö suosittelee myös Cisionin osaketta. Yhtiö on pääsemässä murrosvaiheensa yli ja voi jälleen keskittyä kasvuun. Rankan uudelleenjärjestelyn jölkeen jossa yhtiön koko lähes puolittui yhtiö on muuttunut palveluyhtiöstä softa-taloksi. Kysyntä yhtiön tarjoamista kokonaisratkaisuista jossa asiakasyritys voi mm. seurata julkisuuskuvaansa mediassa on nyt hyvä. Yhtiö saa ostosuosituksen tavoitekurssilla 6.7 SEK vuoden tähtäimellä.

Related Posts