Suojan tarvetta

 

Aihepiiriä suvereenisti hallitseva Benedictus-paavi on ilmoittanut, että kondomi ei suojaa aidsilta. Paavin lisäksi kuitenkin monella muullakin on kova tarve saada suojaa.

Samaan aikaan kun suurin osa maailmaa tuskailee finanssikriisin vaikeuksissa, erinäisten instituutioitten salkunhoitajat tuskailevat puolestaan sen kysymyksen parissa, missä kohteessa lukuisat miljardit parhaiten olisivat suojassa.

Vaikka USA:n talouden heikosta tilasta on puhuttu jo vuosikausia eikä AAA-luokan dollaribondeille makseta mainittavaa korkoa, dollari on pitkään pysynyt vahvana. Synkkä totuus on, että muutkaan turvasatamat eivät ole houkutelleet.

Maaliskuun aikana dollari on pudonnut poikkeuksellisen nopeasti. Maailman keskuspankeille tullaan alkavalla viikolla esittämään siirtymistä käyttämään reservivaluuttana dollarin asemesta laskennallista korivaluuttaa. Samaan aikaan toisen turvasataman kullan arvo on niin ikään laskenut.

Huomiota kiinnittää, että teollisuustuotannon laajassa mitassa tarvitsemien raaka-aineitten kuparin, sinkin ja myös öljyn hinta on noussut.

Kysymys kuuluu, haetaanko dollarin asemesta turvasatamaa nimenomaan sellaisista raaka-aineista, joita käytetään yksinomaisesti teollisuustuotantoon? Onko tämän spekulaation takana oletus ko. raaka-aineitten todellisen käytön kasvusta?

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija