5 thoughts on “Systematica: vanha strategia, uusi rahasto…?”
Comments are closed.
Comments are closed.
Suomi on jo viisitoista vuotta päättänyt keskittyä elintason ja eteenpäin pyrkimisen sijasta hyvinvointiin. Olemme saaneet elintason tilalle hyvinvointia: Euroopan toiseksi lyhyimmät keskimääräiset työpäivät, korkeimpiin kuuluvan
Suomen pienyritykset uudistuvat vauhdilla. Uusia yrityksiä syntyy nyt enemmän kuin koskaan 2020-luvulla ja vanhoja kuolee nopeammin kuin koskaan. Mutta uusia syntyy silti moninkertaisesti sen mitä
TT:n lista perustuu yritysten ilmoittamiin eri tunnuslukuihin ja tulostietoihin liiketoimintasyklien yli. Suurimmat painoarvot ovat ns. omistajan tuloksen, liikevaihdon kasvun ja oman pääoman kehityksellä läpi syklin.
USA:n vaaleista on nyt selvitty ja markkinoilla on tapahtunut erilaisia asioita. Selkeimmät signaalit ovat jenkkiosakkeiden vahvistuminen muuhun mailmaan verrattuna, sekä samanaikinen dollarin vahvistuminen. Selvästi uskotaan
JV
En kuitenkaan ymmärrä mistä tuo "varmaa voittoa.." otsikko on tullut…
Minä puolestani olen suunnitellut vanhanaikaisen Hötky-rahaston perustamista. Takaan ja alleviivaan, että jokaisella siihen sijoittaneella on kuukauden kuluttua vähintään miljoona euroa omaisuutta.
Ainoa (vähäinen) reunaehto kuluu. että merkintäsumman minimi on 2 miljoonaa euroa.
Näin treidarille tuli tuosta
Näin treidarille tuli tuosta kuvauksesta mieleen, että tuo rahaston strategia on ihan tavanomaista treidausta, erona tietenkin manuaalitreidaukseen on se, että kone tekee kaupat. Reversion to the mean on peruskauraa kontraavassa treidauksessa, mitä varmaan suurin osa ammattimaisesta treidauksesta onkin. Tuosta tekstistä tuli myös mieleen, että tuolla saadaan paljon pieniä tuottoja ja sitten ehkä jonain päivänä isot tappiot. Vaikka eihän tuota voi tietää. Mitään varmuutta voitoissa ei kuitenkaan tietenkään ole.
Lauri
Systematican strategia
Joudumme paljon arvelemaan millainen on oikeastaan tuon Pajalinin uuden rahaston sijoitusstrategia. Noiden lehdistötiedotteiden pohjalta minulle syntyy samanlainen käsitys, että strategian perusta on tuo varsin tunnettu anomalia lyhyen aikavälin (5 päivää – kuukausi) keskiarvoon hakeutuminen.
Mutta tuo vertailu Equity Market Neutral hedgeen. Jotenkin minulle vain on syntynyt lehtikirjoituksesta kuva, että ei olisi kysymys kuitenkaan sellaisesta tasapainotetusta long-short strategiasta, minkä sanotaan olevan Equity Market Neutral hedgen perusta.
Täytyisi saada Piksun mediaryhmä tekemään haastattelu rahastonhoitajasta, siitä voisi selvitä enemmän rahaston toimintatavasta.
Pekka
Systematica kevään jälkeen
Tässä systematican tuotot kevään jälkeen.
Näyttää olevan uusi systemaattinen rahastokin
Sijoitusrahasto Systematica Long Only, joka pyrkii löytämää osakemarkkinoiden ylireagointia alaspäin.
Tuottoa aloituksesta 15.6. tähän mennessä 0,05 %.
http://www.ohman.se/templates/PageWide____11704.aspx
PS.
Yllättävän usein noiden erikoisempien rahastoyhtiöiden sivut ovat nurin, torstaina Öhmanin lisäksi Brummer jumitti.
Piksun käytettävyys on ollut noihin verrattuna loistavaa.