5 thoughts on “Systematica: vanha strategia, uusi rahasto…?

 1. JV

  En kuitenkaan ymmärrä mistä tuo "varmaa voittoa.." otsikko on tullut…

  Minä puolestani olen suunnitellut vanhanaikaisen Hötky-rahaston perustamista. Takaan ja alleviivaan, että jokaisella siihen sijoittaneella on kuukauden kuluttua vähintään miljoona euroa omaisuutta.

  Ainoa (vähäinen) reunaehto kuluu. että merkintäsumman minimi on 2 miljoonaa euroa.

 2. Näin treidarille tuli tuosta

  Näin treidarille tuli tuosta kuvauksesta mieleen, että tuo rahaston strategia on ihan tavanomaista treidausta, erona tietenkin manuaalitreidaukseen on se, että kone tekee kaupat. Reversion to the mean on peruskauraa kontraavassa treidauksessa, mitä varmaan suurin osa ammattimaisesta treidauksesta onkin. Tuosta tekstistä tuli myös mieleen, että tuolla saadaan paljon pieniä tuottoja ja sitten ehkä jonain päivänä isot tappiot. Vaikka eihän tuota voi tietää. Mitään varmuutta voitoissa ei kuitenkaan tietenkään ole.

   

  Lauri

 3. Systematican strategia

  Joudumme paljon arvelemaan millainen on oikeastaan tuon Pajalinin uuden rahaston sijoitusstrategia. Noiden lehdistötiedotteiden pohjalta minulle syntyy samanlainen käsitys, että strategian perusta on tuo varsin tunnettu anomalia lyhyen aikavälin (5 päivää – kuukausi) keskiarvoon hakeutuminen.

  Mutta tuo vertailu Equity Market Neutral hedgeen. Jotenkin minulle vain on syntynyt lehtikirjoituksesta kuva, että ei olisi kysymys kuitenkaan sellaisesta tasapainotetusta long-short strategiasta, minkä sanotaan olevan Equity Market Neutral hedgen perusta.

   

  Täytyisi saada Piksun mediaryhmä tekemään haastattelu rahastonhoitajasta, siitä voisi selvitä enemmän rahaston toimintatavasta.

  Pekka

 4. Näyttää olevan uusi systemaattinen rahastokin

  Sijoitusrahasto Systematica Long Only, joka pyrkii löytämää osakemarkkinoiden ylireagointia alaspäin.
  Tuottoa aloituksesta 15.6. tähän mennessä 0,05 %.
  http://www.ohman.se/templates/PageWide____11704.aspx

  PS.

  Yllättävän usein noiden erikoisempien rahastoyhtiöiden sivut ovat nurin, torstaina Öhmanin lisäksi Brummer jumitti.
  Piksun käytettävyys on ollut noihin verrattuna loistavaa.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan