Finnairin turvallisuus

USA:n Helsingistä poistuva suurlähettiläs toisti läksiäissanoinaan vanhan totuuden: Suomessa on teknistä taitamista, jota ei osata markkinoinnissa riittävästi hyödyntää. Näkemys tuskin ketään yllätti, mutta todisti puoluelinjan diplomaatinkin jotain Suomesta oppineen.

Finnairista on minulle kerrottu, ettei turvallisuudella ole sopivaa brassailla, koska se olisi vahingoniloa muitten onnettomuuksilla. En lausumaa ymmärrä, sillä eihän kysymys noilla liikennemäärillä ole mistään tuurista, vaan eroista turvallisuuskulttuurissa. Miksi Finnair ei saisi olla saavutuksistaan ylpeä? Se voisi tarjota muille lentoyhtiöille tavoitteen parantaa lentoliikenteen yleistä turvallisuutta, jolloin hyötyjinä olisivat kaikki matkustajat.  

Tilastot ovat kovia: Finnair on Euroopan turvallisin lentoyhtiö.

Linkki

One thought on “Finnairin turvallisuus

  1. Finnairin turvallisuus

    Finnairista on minulle kerrottu, ettei turvallisuudella ole sopivaa brassailla, koska se olisi vahingoniloa muitten onnettomuuksilla

    Finnairilla ymmärretään, että ei ole "jos" jotain sattuu, vaan "kun". Sitten kun väistämättä joskus napsahtaa, niin aikaisempi rehvakas turvallisuudella brassailu kääntyy itseään vastaan. Lisäpontena vielä se, että ei ole hyvä lähteä laajasti korostamaan kuinka paljon lento-onnettomuuksia sattuu, ihminen kun on sillä tavalla epärationaalinen, että todellinen riski ja vaaran tuntu eivät mene käsi kädessä.

     

Comments are closed.

Related Posts