3 thoughts on “Suomalainen Ponzi-järjestelmä?

 1. Oletuksia…

  Ehkä ne sitten nousee koska…

  uudet on niin paljon kalliimpia eikä vanhoista saada koskaan uusia vaikka kuinka rempattais ellei sitten uutta vastaavan loppuhinnalla…

  työttömyys kasvanee ja käytettävissä oleva reaalitulo laskee…

  työpaikat pääkaupunkiseudulla kääntyy laskuun, mutta kaupungit vuokraa ja ostaa asuntoja sosiaalisiin tarkoituksiin…

  ihmisillä on historiallisesti ollut hyvä laskupää vastaavissa tilanteissa eli asumiskulut oletettu alakanttiin. Rahoitusvastikkeet ja korot…

  jollain aikavälillä tänä vuonna hinnat on nousseet vaikka ovatkin alempana kuin viime vuonna…

  ei tiedetä myytyjen kunnosta mitään eli onko parempaa mennyt halvemmalla kuin huonompaa keskimäärin…

  jouskari

 2. Nyt rakennetaan kuplaa

  Nyt rakennetaan selvää kuplaa.Kaikkiin kupliin on liittynyt kaksi ilmiötä: halpa raha ja spekulatiiviset ostot, ja nämä ehdot täyttyvät tällä hetkellä enemmän kuin hyvin. Asuntomarkkinaa tukevat myös ASP-lainan 3000 euron bonus, joten tuo valtion tuki on nähtävästi mennyt ohuilla asuntomarkkinoilla suoraan asuntojen hintoihin. En usko tällä hetkellä hintojen laskevan vuoden horisontilla.

  Hyvää tästä ei tietenkään seuraa. Jossain vaiheessa tosin tajutaan, että Euriborit ei pyöri alle 2 % ikuisesti.ASP-lainoja avattiin myös varmasti aika paljon kesällä, kun bonuksen saa vielä 2.5 vuoden päästä, mutta sen voi käyttää aikaisintaan 2 vuoden päästä avauksesta. Tämä taas tarkoittaa sitä, että moni potentiaalinen asunnon ostaja on markkinoilta pois noin 1-2 vuoden horisontilla. Samaan aikaan nuorisotyöttömyyden ollessa korkea esim. vanhemmilla asutaan pidempään, joka voisi laskea kysyntää samaan aikaan, kun kohta aloitettavat rakennusprojektit (näin odotan) valmistuvat. Tulisiko tuossa vaiheessa notkahdus hintoihin….

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne