Googlettamisen peruskurssi kesätoimittajille?

Ensimmäinen toimittaja tässä uutisessa on ottanut selville syyn miksi Google Finlandin liikevaihto ei ole Suomessa suurempi.

Toinen toimittaja jo tässä tuoreemmassa uutisessa ihmettelee miksi se liikevaihto ei olekaan suurempi.

Näyttää siis suomalainen talousjournalismi kukoistavan, kun ei edes oman lehden aikaisempia uutisia huomioida. Itse sain kuitenkin ensimmäisen uutisen selville vain vähäisellä googlettamisella, vaikka se ei velvollisuuteni olekaan.Jos nyt kyseessä on kuitenkin kesätoimittaja, voisiko tämä kilpaileva talousmedia järjestää ensi kesänä sen kesätoimittajille kurssin Googlen käytöstä ennen kuin uutisoidaan itse yrityksestä?

Olisi nimittäin hyvä ottaa selvää edes oman lehden aikaisemmista uutisista….

3 thoughts on “Googlettamisen peruskurssi kesätoimittajille?

 1. Kauppalehden tyyli…

  … on, että julkisista lähteistä saadaan aikaan maksullisia uutisia suljetuille sivuille, mistä ne myöhemmin vapautuvat kaikkien luettaviksi (ja samat uutiset ovat toki muualta ilmaiseksi luettavissa). Epäilen vahvasti, ettei ainakaan kesätoimittajille anneta pääsyä maksullisille sivuille. Kesätoimittaja on tuntematon tekijä, joka voisi esim. välittää kavereilleen näitten suljettujen sivujen salaisuuksia, mikä taasen alentaisi KL:n omaa liikevaihtoa pari euroa. Eli siksi kesätoimittaja ehkä joutuu tekemään juttuja tietämättä, mitä lehdessä lukee 

  T. Juha 

 2. Kauppalehti tavallaan, jutut hauskat ajallaan

  K-lehti on omalla tavallaan hauska tai huvittava. Heidän uutistikkerinsä on vertaansa vailla! Siellä on joskus oikeitakin ja oikein kirjoitettuja tikityksiä. Muistan kun kerran soitin lehden toimituspäällikölle tikkerin virheistä. Miljoonat ja miljardit, taalat ja strelingit, ostot ja myynnit, kaikki sekamelskassa. Ehdotin, että K-lehti palkkaisi osapäiväisen  toimittajan korjaamaan tikkerin virheitä. Toisen puoli päivää hän voisi lukea painetun lehden kässäreitä ennen painoon menoa. Toimituspäällikkö heitti luurin korvaan, heh.

   

  Ennen oli Taloussanomat paperilla. Siitä luettiin uutisia ja kommentteja. Lienee vielä verkossa?

Comments are closed.

Related Posts