Mikä Sampo?

MTV3:n nettisivuilla oli 6.5. puolenpäivän aikaan uutinen “finanssikonserni Sammosta”. Jutun yhteydessä olleessa linkissä ja kuvassa puhuttiin kuitenkin Sampo Pankista.

Voi kysyä, miten kaksi täysin erilaista ja eri aloilla toimivaa firmaa sekaantuvat kuluttajille, kun toimittajakin noin erehtyy. Asiaa ei mitenkään selvennä se, että Sampo Pankin Tanskaan myynnin jälkeen yksityispankki oli vielä pitkään nimellä Mandatum, joka nyt on sekin palautunut Wahlroosin firmaan.

Kysyin vakuutusfirman näkemyksiä nimestä (minkä jälkeen MTV:n uutinen nopeasti korjattiin). Nimiä ei ole tarkoitus muuttaa.

Lienee selvää, että Sampo Pankki ei muuta nimeään Tanskan pankin Suomen sivukonttoriksi, joten jäljelle jää kysymys Wahlroosin firman kiintymisestä Sampo-nimeen.

Sampo-nimestä ei joutune maksamaan rojalteja Elias Lönnrotin perikunnalle, mutta juuri muita perusteita on vaikea keksiä. Sekaannuksen vaara on jatkuvasti olemassa, eikä Sampo Pankin mainekaan liene kehuttava.

Miksi takertua Sampoon, kun muitakin vaihtoehtoja olisi tarjolla. Jos Nallen Vakuutus ei tunnu tarpeeksi jämerältä, niin entä sitten Karhuvakuutus? Liikutaanhan siinäkin suomalaisten perinteiden ja suorastaan suomalaisen mytologian parissa, joille karhumarkkinat ovat merkityksetön käsite.

One thought on “Mikä Sampo?

  1. Sammosta Mandatum?

    Sampo Pankin kaupan myötä sovittiin, että pankki jatkaa Henki-Sammon vakuutusten myyntiä ja markkinointia. Tämä oli ilmeisen tärkeää, koska Henki-Sammolla ei ollut omaia myyntikanavia. Asiakkaat siis tiesivät, että Sampo Pankista saa Sammon henkivakuutuksiakin. Toisaalta on ilmeistä, että markkinointitilanteessa Henki-Sammon tuotteet tulisivat jäämään Danske Bankin omien tuotteiden varjoon. Sittemmin Henki-Sampo on muuttunut Mandatum Lifeksi ja lienee vain ajan kysymys, koska konsernin nimikin vaihtuu. Kun uusi nimi on tullut tutuksi muillekin kuin entisille investointi- ja yksityispankkilaisille, voidaan Sampo-nimestä luopua, kuten esititkin.

Comments are closed.

Related Posts