IMF näkee huolestuttavia yhtymäkohtia

IMF näkee huolestuttavia yhtymäkohtia 30-luvun suureen lamaan, kirjoitti Financial Times lehti IMF:n tuoreesta maailmantalouden tilaa koskevasta katsauksesta World Economic Outlook (WEO), Crisis and Recovery, April 2009. Onko raportti kokonaisuudessa niin huolestuttava, että se pitää julkaista palasina, nyt ilmestyi jaksot 3 ja 4.

 
Huolestuttavaksi IMF:n mukaan talouden tilanteen tekee kaksi asiaa: Finanssikriisistä liikkeelle lähteneet taantumat ovat olleet vakavampia ja pitkäkestoisempia kuin muista syistä liikkeelle lähteneet kriisit.  Toinen huolestuttava piirre on, että kaikki tärkeimmät talousalueet ovat yhtä aikaa ajautuneet vaikeuksiin.
 
Alla kuva raportista, joka esittää kuinka nyt meneillään olevan taloustilanteen talousindikaattorit poikkeavat 50 aikaisemmasta taloustaantumasta.

Economic Indicators around Peaks of Current and Previous Recessions

 

Odotamme jännityksellä raportin loppuosaa, pysykää kanavalla.

3 thoughts on “IMF näkee huolestuttavia yhtymäkohtia

 1. data

  Aika julmalta näyttää tilastojenkin valossa nykyinen taantuma/lama. Hyvät kaaviot olet löytänyt.

 2. Jatkuuko WEO julkistus keskiviikkona
  ja onko Piksu (TM) sivuston toimitus paikalla
  Wednesday, April 22, 2009
  Press Conference on the April 2009 World Economic Outlook (WEO) by Olivier Blanchard, Economic Counsellor and Director of the Research Department of the IMF, 9:00 a.m., room B-702 IMF Headquarters. Journalists should enter the IMF visitor’s entrance, 720 19th St. NW, Washington, DC. Doors will open at 8:15 a.m. Please bring a valid photo ID and allow a few minutes to clear through security and proceed to B-702.

 3. Loputkin IMF raportin osat uskallettiin julkaista

  IMF raportin mukaan maailmantalouden uskotaan supistuvan 1,3 % kuluvan vuoden aikana.

  Ennustetta on hilattu kuukausittain alas: Tammikuussa uskottiin 0,5 % kasvuun, maaliskuussa supistuma arvioitiin olevan välillä 0,5-1 %.
  Jäämme jännityksellä odottamaan ensi kuun ennustetta.
  Vuoden 2010 uskotaan jo olevan kasvuvuosi, mutta kasvun lähteenä ovat kehittyvät taloudet. Kehittyneissä länsimaissa on odotettavissa nollakasvun vuosi.
   
   Latest IMF projections, April World Economic Outlook (WEO)
   
   

Comments are closed.

Related Posts