Börsveckan: Viikon 47 osakesuositukset

Osta Lagercrantz, Tretti, Cardo, Securitas, HMS Networks ja Bilia. Myy Probi. Odota-leiman saavat Elektronikgruppen,Netonnet ja Q-med.

 

Lagercrantz: Bv pitää yhtiön stretgiasta lisätä omien tuotteiden osuutta konsernissa. Tästä seuraa kannattavuuden nousua ja BV ennustaakin EPS:n nousevan 4.4 SEK- tasolle. Tällöin p/e olisi n.10 mikän on varsin kohtuullinen arvostustaso positiivisessa trendissä olevalle yritykselle.

Tretti: Nettikauppa kasvaa ja tämä sataa yhtiön laariin vaikka kiplailu on piinkovaa. Satsaukset Norjaan ja Tanskaan eivät vielä näy selvästi tuloksessa, mutta kustannukset laajentumiselle ovat maltilliset. On olemassa riski että voitto notkahtaa kuluvalla kvartaalilla. Ellei bruttomarginaali ole laskussa on kurssilasku silloin olla oiva aika ostaa.

Netonnet: Kilpailu EL-Giganttenin ja Mediamarktin kanssa on kovaa. Netonnet satsaa volyymikasvuun ja lyhyellä tähtäimellä tsätä seuraa tappioita. Koska tilanne on näinkin epäselvä kannattaa odotella.

Bilia: Kasvu on nopeaa sekä ylä- että alarivillä, eivätkä näkymätkään ole huonoja. EPS viimesen 12kk aikana on 13.35 SEK, eli p/e n. 13. BV odotta voitin kasvavan ainakin 1 SEK/osake ensi vuonna, jolloin p/e olisi 8.

Cardo: Viimeisin kvartaaliraportti oli vahva. Yhtiö odottaa kasvavaa kysyntää. Täna vuonna ennustetaan EPS n. 20 SEK ja ensi vuodelle 25 SEK. Vuodelle 2011 p/e on siis 11. Lisäksi on odoetttavissa hyvä osinko, ennuste 4%.

Elektronikgruppen: Liian ohuet marginnalit ja liian paljon velkaa. Odota!

Probi: Arvostustaso on liian korkea jotta kannattaisi satsata riskipitoisiin probioottimarkkinoille. Myy!

HMS Networks: Teknoyritys on vahva omalla aluellaan, verkkokortteja automaatioyksiköiden ja teollisuusverkkojen väliseen kommunikaatioon. Nopean kasvun ansiosta arvostustasosta muodostuu pian houkutteleva. 25% kasvuoletuksella ja hieman parantuvilla marginaaleilla savuutetaan EPS yli 7 SEK/osake, eli p/e 14. Melko halpaa tällaiselle kasvuyritykselle.

Securitas: Yhtiö on vihdoin menossa oikeaan suntaan ja on aliarvostettu. BV arvioi että Securitaksen EPS tälle vuodelle on 5.90 SEK ja noin  6.50 SEK 2011, eli p/e on 11,5 vuodelle 2011. Se ei ole liikaa yritykselle jonka vahvasta kassavirasta riittää rahaa sekä akvisitioihin että osinkoihin.

Q-med: Yhtiö on yliarvostettu jos otetaan huomioon koveneva kilpailu. Odota!

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan